Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zelenskiy’den ‘Azovstal’ açıklaması: 300’den fazla sivil kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Zelenskiy’den ‘Azovstal’ açıklaması: 300’den fazla sivil kurtarıldı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Azovstal çelik fabrikasında tahliyelerin ilk aşamasının bittiğini söyleyerek, 300'den fazla sivilin kurtarıldığını açıkladı.

Rus ordusunun kuşatması altındaki Ukrayna’nın Mariupol kentinde bulunan Azovstal çelik fabrikasından tahliye edilen siviller hakkında yeni bir açıklama yapıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Azovstal çelik fabrikasındaki tahliyelerin ilk aşamasının sona erdiğini belirterek, “Azovstal çelik fabrikasından 300'den fazla sivil kurtarıldı. Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve Birleşmiş Milletler ekiplerine Azovstal tahliye misyonunun ilk aşamasını gerçekleştirmemize yardım ettikleri için minnettarım” dedi.

Devlet Başkanı Zelenskiy ayrıca, dün Rus ordusunun yaklaşık 200 kültürel miras alanına zarar verdiğini ifade etti.

Yetkililer ise Azovstal çelik fabrikasındaki sağlık çalışanları ve askerler için tahliyenin ikinci aşamasının devam ettiğini açıkladı.

 



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...