Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'nın 'Zafer Günü'nden önce ABD'den kritik hamle

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya'nın 'Zafer Günü'nden önce ABD'den kritik hamle

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya-Ukrayna savaşı 2 aydır hız kesmeden sürerken onlarca sivil ve asker çatışmalarda hayatını kaybetti. Henüz iki ülke arasında müzakerelerden sonuç alınamasa da savaşın Rusya'nın 9 Mayıs'ta kutlayacağı 'Zafer Günü'nde sona ereceği tahmin ediliyor. Şubat ayında ülkeden tahliye edilen ABD'li diplomatların bir kısmının da ABD'nin Kiev Büyükelçiliğine dönmesi ihtimalleri kuvvetlendirdi.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna topraklarını işgali ile başlayan süreç binlerce sivil ve askerin ölmesi, yüz binlerce insanın göç etmesi ile sonuçlandı. Henüz iki taraf da barış için anlaşmaya varamasada Rusya'nın 9 Mayıs'ta kutlayacağı 'Zafer Günü'nde işgali sonlandıracağı öngörülüyor.

ABD'Lİ DİPLOMATLAR KİEV'E DÖNDÜ

Rusya tarafından konuya ilişkin kesin bir açıklama gelmezken Amerikan basınına konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ABD'nin Kiev Büyükelçiliğinde görevli bazı diplomatların Kiev'e döndüğünü bildirdi.

Yetkililer, Ukrayna'daki büyükelçiliğin yakında faaliyetlerini tekrar başlatacağını ve ABD bayrağının göndere çekileceğini kaydetti.

Söz konusu adımın Rusya'nın "Zafer Günü" öncesi gelmesi dikkatlerden kaçmazken işgalin son bulacağına dair ihtimalleri güçlendirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...