Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsviçre’de PKK yandaşları Türklere saldırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsviçre’de PKK yandaşları Türklere saldırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsviçre’nin Basel kentinde PKK yandaşları, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kutlamalarına katılan Türklere saldırdı. PKK lehine sloganlar atan 30 kişilik grup saldırıda 6 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kutlamalarında terör örgütü PKK yandaşları Türklere saldırdı. Bazı Türk vatandaşlarından edinilen bilgiye göre PKK yandaşları, etkinlik bitiminde festival alanında toplanan Türklere sözlü saldırıda bulundu. PKK lehine ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar atan 30 kişilik grup festival alanındaki bariyerleri indirerek kutlamalara katılanlara saldırdı. Saldırıda en az 6 kişinin yaralandığı ve yaralıların hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

23 NİSAN ÇOCUK FESTİVALİNDE PKK PROPAGANDASI

Öte yandan İsviçreli 20 Minuten gazetesi, saldırıya ilişkin haberinde ilk olarak "PKK yandaşları ile Türkler Çocuk Festivalinde kavga etti" ifadesini başlığa taşırken daha sonra haberin başlığını "Türkler ve Kürtler Çocuk Festivalinde kavga etti" şeklinde değiştirdi. Her sene yapılan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, yaklaşık 1000'in üzerinde Türkün katılımıyla Basel meydanında düzenlendi. Festivalin ardından PKK destekçisi olduğu öğrenilen bir grup, katılımcılara saldırmıştı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınamış, eylemin faillerinin adalete teslim edilmesi çağrısında bulunmuştu.

İsviçre’de PKK yandaşları Türklere saldırdı

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...