Görenler telefonuna sarıldı: Gökyüzü kızıla döndü, binlerce kişi sokaklara döküldü

Düzenleyen:
Görenler telefonuna sarıldı: Gökyüzü kızıla döndü, binlerce kişi sokaklara döküldü

DÜNYA Haberleri

Çin'in Zhejiang eyaletindeki bir şehir olan Zhoushan'da gökyüzünün aniden kırmızı renge dönmesi görenleri şaşkına çevirdi. Olay sonrası binlerce kişi sokaklara dökülürken, sosyal medyada peş peşe paylaşılan videolar kısa sürede viral oldu.

Çin'den gelen 'kızıl gökyüzü' görüntüleri kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi. Çin'in Zhejiang eyaletindeki bir şehir olan Zhoushan'da gökyüzüne bakanlar gördüklerine inanamadı. Gökyüzünün bir anda kırmızıya döndüğünü görenler hemen telefonlarına sarılıp o anları kaydederken, sosyal medyaya düşen fotoğraflar ve görüntüler viral oldu.

150 MİLYONDAN FAZLA GÖRÜNTÜLENME ALDI

Söz konusu görüntüler Çin'in sosyal medya platformu Weibo'da 150 milyondan fazla görüntüleme alarak en çok konuşulan konulardan biri haline gelirken, görüntüleri paylaşan Çinli bir kullanıcı videoya "Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Gökyüzünün kırmızıya dönebilmesi beni gerçekten şaşırtıyor" notunu düştü.

Görenler telefonuna sarıldı: Gökyüzü kızıla döndü, binlerce kişi sokaklara döküldü
Kızıl gökyüzünü görenler telefonuna sarıldı, paylaşılan görüntüler sosyal medyada viral oldu

'KIZIL GÖKYÜZÜ'NÜN NEDENİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Milyonlarca Weibo kullanıcısı bu durumun neden yaşanmış olabileceği hakkında sorular sorarken beklenen açıklama geldi. Ülke basınında yer alan haberlere göre, söz konusu durum 'bulut seviyesinin düşük olması' nedeniyle meydana geldi.

Global Times, Zhoushan Meteoroloji Bürosu personeline dayandırdığı haberinde bu durumun ışığın yansımasına neden olduğu bilgisini kullanıcıları ile paylaştı. Meteoroloji Bürosu personeli, Zhoushan'da havanın sisli ve bulutlu olduğunu ve kırmızı gökyüzünün düşük seviyeli bulutlardan gelen ışığın yansımasından kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.

Görenler telefonuna sarıldı: Gökyüzü kızıla döndü, binlerce kişi sokaklara döküldü

"GÜNEŞ AKTİVİTELERİ SAKİN"

Wuhan'daki Çin Yerbilimleri Üniversitesi'nin uzay fiziği araştırma ekibinden bir uzman ise, ülke basınına Güneş ve jeomanyetik aktivitenin sakin olduğunu ve gözlem kayıtlarına göre Güneş aktivitesinde önemli bir anormallik olmadığını söyledi. Uzman, jeomanyetik aktivitenin ve güneş aktivitesinin Zhoushan'da gökyüzünü kırmızıya çevirdiğini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...