Bilim insanları tarımın anahtarını idrarda buldu

Düzenleyen: / Kaynak: The Sun
Bilim insanları tarımın anahtarını idrarda buldu

DÜNYA Haberleri  / The Sun

İklim değişikliğinin etkileri hızla artarken bilim insanları hayatımızın her alanında alternatif yolları aramaya koyuldu. İklim krizini artıran en büyük faktörlerden biri de tarımda kullanılan suni gübreler. Bilim insanları, suni gübrelerin yerine insan idrarının kullanılmasıyla daha doğal bir mahsul yetiştirme süreci olduğunu söylüyor.

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, araştırmacılar insan idrarının dünyayı beslemede çok önemli bir rol oynamaya başlayabileceğini iddia ediyor. İnsan idrarını yeniden kullanarak su israfı önlenebilir ve bu yöntem iklim değişikliğini artırmayan çevre dostu bir gübreleme işlemi olabilir. 

Çiftçilerin halihazırda kullandığı birçok gübrenin çevreye oldukça zararlı olduğu biliniyor. Sulara karışan gübreler, balıkları ve yosunları öldürebiliyor. Aynı şekilde insanların kullandığı sulara ulaşması halinde büyük bir tehlike saçıyor. Gübrelerden kaynaklanan emisyonlar da tehlikeli hava kirliliği yapıyor. 

Bir grup bilim insanı, insan idrarının bu gübrelerin sağladığı temel besinleri çok daha verimli bir şekilde sağlayabileceğini düşünüyor. Ayrıca gübrelerden çok daha ucuz olacak ve bu da onu dünya çapındaki çiftçiler için daha erişilebilir hale getirecek.

BİTKİLERİ BÜYÜTEBİLİR

İdrar azot, fosfor ve potasyum içermekte. Bunlar bitkilerin büyümesi için ihtiyaç duyduğu maddelerdir. Mühendis Fabien Esculier, France 24'e yaptığı açıklamada bu maddeleri yiyeceklerden aldığımızı ve sonra dışarı attığımızı söylüyor. Habere göre, Amerika Birleşik Devletleri Zengin Dünya Enstitüsü'nden Julia Cavicchi, "Sentetik nitrojen üretimi önemli bir sera gazı kaynağı olduğundan ve fosfor sınırlı ve yenilenemez bir kaynak olduğundan, idrar yönlendirme sistemleri insan atık yönetimi ve tarımsal üretim için uzun vadeli esnek bir model sunuyor." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...