Haiti'de Türk vatandaşları kaçırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Haiti'de Türk vatandaşları kaçırıldı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Haiti’de "400 Mawozo" adlı çete, turist otobüsünde seyahat edenleri kaçırdı. Bu kişiler arasında Türklerin de olduğu bildirildi.

Küba'nın doğusunda yer alan Haiti’de fidye için adam kaçırma eylemleri ile ün salan "400 Mawozo" adlı çete yine sahnede... Çete elemanları, bu sefer başkent Port au Prince’in dışında turist otobüsünü hedef aldı. Araçta bulunan 8 Türk, 8 Haitili ve Dominik Cumhuriyeti vatandaşı şoförü kaçırıldı. Eylem, geçtiğimiz yıl 400 Mawozo tarafından ABD’li ve Kanadalı 17 Hristiyan misyonerin kaçırıldığı Croix-des-Bouquets yakınlarında gerçekleşti.

HAİTİ'DE ADAM KAÇIRMA EYLEMLERİ ARTTI

Haiti'nin İnsan Hakları Analiz ve Araştırma Merkezi'ne göre geçen yıl 81'i yabancı uyruklu bin 200'den fazla kişi alıkonuldu. Ayrıca Port au Prince yakınlarında iki hafta önce çeteler arasında çıkan çatışmalarda en az 75 kişi hayatını kaybetti.

BÜYÜKELÇİLİK HAREKETE GEÇTİ

Olayın ardından Haiti'ye akredite Türkiye'nin Santa Domingo Büyükelçiliği, diplomatik girişimlere başladı. Fidye amaçlı silahlı bir grup tarafından kaçırıldığı öğrenilen yolcuların en kısa sürede salıverilmesi için Haiti ve Dominik Cumhuriyeti resmi makamlarıyla yakın temasın sürdüğü belirtildi.

"SAĞLIK DURUMLARI İYİ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “"Haiti’de şu anda bir kriz masası kuruldu. Olayı Haiti’nin İçişleri ile Dışişleri bakanlarıyla büyükelçimiz ve fahri konsolosumuz takip ediyor. Vatandaşlarımızı en kısa sürede kurtarmak için gerekli bütün çalışmaları yaptıklarını söylediler. Biz de yakından izliyoruz. Fidye için kaçırıldıkları düşünülüyor. Şu anda sağlık durumlarıyla ilgili olumsuz bir şey yok" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...