Irak'ta koronavirüsten sonra Hemorajik ateş paniği, çok sayıda ölü var

Düzenleyen:
Irak'ta koronavirüsten sonra Hemorajik ateş paniği, çok sayıda ölü var

DÜNYA Haberleri

Türkiye'ye sınırı olan Irak'ta koronavirüsten sonra "kanamalı" olarak bilinen "Hemorajik ateş" paniği başladı. Hemorajik ateş virüsü yüzünden ilk belirlemelere göre 12 kişi canından oldu, peki Hemorajik ateş nedir, bulaşıcı mıdır? Belirtileri nelerdir? İşte detaylar..

Komşuda yeni bir panik başladı, Hemorajik ateş virüsü yüzünden bir sürü insan öldü. Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf Bedir, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde Hemorajik ateş virüsünden 12 kişinin öldüğünü ve 55 vakanın da olduğunu belirtti. Ülkenin güney kesiminde yer alan Zikar vilayetinde toplam 29 vakanın tespit edildiğini aktaran Bedir, vakaların çoğunun iyileştiğini sözlerine ekledi.

HAYVANLIĞIN OLDUĞU BÖLGELERDE YAYGIN

Hemorajik ateş, Irak'ın özellikle elverişsiz koşullarda hayvan yetiştirilen bölgelerinde görülüyor. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Bedir, daha önce AA'ya yaptığı açıklamada, "Bu virüs 1970'lerden beri görülüyor. Irak'ta özellikle büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin bulunduğu bölgelerde her yıl bu vakalar görülebiliyor. Ancak bu yılki vakalarda artış var." ifadelerini kullanmıştı.

HEMAROJİK ATEŞ BULAŞICI MI?

Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabilir. Bu nedenle hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske v.b.) almalıdır. Kan ve vücut sıvıları ile korunmasız temastan kaçınılmalıdır.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hastalık virüsün alınma şekline bağlı olarak 1-14 gün sürebilen kuluçka döneminden sonra ateş, halsizlik, üşüme, titreme, yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, bulantı-kusma, ishal, yüzde ve gözlerde kızarıklık, deri döküntüsü gibi şikâyetlerle kendini gösterir.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...