Bir çubuğu tuttu, 27 gün sonra uyandı: Burnu ve kulakları yok oldu, adeta 'ateş topu'na döndü

Düzenleyen: / Kaynak: The Mirror
Bir çubuğu tuttu, 27 gün sonra uyandı: Burnu ve kulakları yok oldu, adeta 'ateş topu'na döndü

DÜNYA Haberleri  / The Mirror

İngiltere'de yaşayan 29 yaşındaki Darren Harris, terk edilmiş bir fabrikadaki elektrik kutusuna dokununca 11 bin voltluk bir şokla çarpıldı. Olaydan 27 gün sonra gözlerini hastanede açan Harris, çoklu organ yetmezliği ve birçok ağır yarayla mücadele etti, 23 ameliyat geçirdi. Burnu ve kulağı kalmayan ve iki eli de hareket kabiliyetini kaybeden talihsiz adam, "Hikâyemi anlatmak, insanlara ilham vermek ve onlara hayatlarındaki en zor şeyin bile üstesinden gelebileceklerini göstermek istiyorum" dedi.

İngiltere'de yaşayan 29 yaşındaki Darren Harris, Kasım 2020'de korkunç bir olay yaşadı. Wolverhampton'daki terk edilmiş bir çelik fabrikasında hurda toplarken bir santral ve elektrik şebekesi ile karşılaşan Harris, elini bir bakır çubuğa koydu ve 11 bin voltluk şokla çarpıldı. Elektrik çarptığında voltajın etkisiyle odanın karşı duvarına savrulan genç adam şimdi, yani olaydan 18 ay sonra, birkaç dakika 'ölü' kaldıktan sonra hayata döndüğü anları anlattı.

''BİRKAÇ DAKİKALIĞINA ÖLÜYDÜM''

The Mirror'ın haberine göre; elini bara koyduğu an vücudunun odanın karşı tarafına fırladığını belirten Darren "Hayatım gözlerimin önünden geçti ve birkaç dakikalığına resmen ölüydüm" dedi. Uyandığında tüm vücudunun yandığını gören genç adam hayatta kalmak için koştuğunu ve vücuduna aldığı hasara aldırmadan 3 metrelik bir çiti aşmayı başardığını söyledi.

Ön kollarından kemiklerini görebildiğini, yüzünün kanat gibi sarktığını ve nefes borusunun açıkta olduğunu anlatan genç, bir ambulansın köşeyi dönündüğünü ve onu görünce kendini ambulansın önüne attığını anlattı.

27 GÜN SONRA UYANDI

Harris, 27 gün sonra uyandığında Birmingham'daki bir hastanede çoklu organ yetmezliği ve birçok ağır yarayla mücadele ediyordu. Uzmanlar, tedavisi için suni deri uygulamak için öncü bir ameliyat da dahil olmak üzere talihsiz gence 23 ameliyat gerçekleştirdi.

Darren, cerrahların kendisine 30 yıllık kariyerlerinde hiç böyle bir şey görmediklerini söylediklerini iddia etti.

'İKİNCİ BİR ŞANS'

Yanıklar nedeniyle Darren'ın burnu ve kulağı kalmadı, ayrıca iki eli de hareket kabiliyetini kaybetti ve çalışamaz hale geldi. Yaralarından dolayı şekil bozukluğu olan Darren, depresyon ve intihar düşünceleriyle mücadele etti, ancak bir noktada kendisine "ikinci bir şans" verildiğinin farkına vardığını belirtti.

İLHAM OLMAK İSTİYOR

Harris, şimdilerde kök hücrelerini kullanarak kulaklarının canlı bir rekonstrüksiyonunu 3D olarak basmak için yapılan öncü ameliyatın ücretini ödemek için bağış kampanyası başlattı. Genç adam "Hikâyemi anlatmak, insanlara ilham vermek ve onlara hayatlarındaki en zor şeyin bile üstesinden gelebileceklerini göstermek istiyorum" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...