Pakistan kavurucu sıcaklar ile mücadele ediyor! 3 çocuk hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pakistan kavurucu sıcaklar ile mücadele ediyor! 3 çocuk hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan'ın bazı bölgelerinde termometreler 51 santigrat dereceyi gösterirken aşırı sıcaklıklar nedeniyle en az 3 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan  kavurucu sıcaklar ile mücadele ediyor. Ülkede etkili olan aşırı sıcaklar 3 çocuğun hayatını kaybetmesine yol açtı. Meteoroloji yetkililerine göre, güneydeki Sindh ve kuzeydoğudaki Pencap eyaletleri kavurucu sıcaklardan en fazla etkilenen bölgeler oldu. Sıcak hava dalgasının en az bir hafta daha devam etmesi öngörülüyor.

Pakistan kavurucu sıcaklar ile mücadele ediyor! 3 çocuk hayatını kaybettiPakistan'da aşırı sıcaklar 3 çocuğun hayatını kaybetmesine yol açtı

SICAKLIKLAR 50 DERECEYİ GÖRDÜ

Jacobabad'da kaydedilen 51 derece, bu yıl kayda geçen en yüksek sıcaklık değeri oldu. Televizyon kanalı 92 News, bugün Sindh eyaletinin Kaccho bölgesinde şiddetli sıcaklık nedeniyle en az üç çocuğun öldüğünü, Larkana'da ise sıcaklıkların 50 derece olarak kaydedildiğini bildirdi.

Meteoroloji yetkililerince yapılan açıklamada, sıcak ve kuru havanın su rezervleri, mahsuller, sebze ve meyve bahçelerini olumsuz etkilediği konusunda çiftçiler uyarıldı.

İklim değişikliğinden en çok etkilenenden Güney Asya ülkeleri, 2015'ten bu yana şiddetli sıcaklarla yüzleşiyor.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...