Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsveç’te iktidar partisinden NATO üyeliğine yeşil ışık

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İsveç’te iktidar partisinden NATO üyeliğine yeşil ışık

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Finlandiya ve İsveç askeri ittifak için NATO'nun kapısını çalmıştı. Türkiye iki ülkenin üyeliğine teröre verdikleri destek nedeniyle sıcak bakmazken İsveç'te de iktidardaki Sosyal Demokrat Parti, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından İsveç’in NATO üyeliğini destekleyeceklerini ancak İsveç’te nükleer silahların veya kalıcı NATO askeri üslerinin yerleştirilmesine karşı olduklarını aktardı.

Almanya'nın Başkenti Berlin'de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nda İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya muhtemel üyeliklerinin ele alınmasının ardından İsveç'teki iktidar Sosyal Demokrat Parti, NATO üyeliğini destekleyeceklerini bildirdi.

NATO ASKERİ ÜSSÜNE KARŞI ÇIKTILAR

Sosyal Demokrat Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Parti kurulu 15 Mayıs 2022'deki toplantısında, partinin İsveç'in NATO üyeliğine başvurması için çalışmasına karar verdi" ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, İsveç'te nükleer silahların veya kalıcı NATO askeri üslerinin yerleştirilmesine karşı olunduğu belirtildi.

NATO'ya katılması birkaç ay önce uzak bir ihtimal olarak görülen İsveç, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırıların ardından Finlandiya'yla birlikte güvenlik ihtiyaçlarını yeniden değerlendirmeye karar verdi.

Finlandiya NATO’ya üyelik için başvuru yapmaya karar verdiğini duyururken, İsveç’in de birkaç gün içinde NATO üyeliği için resmi bir başvuru başlatması bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...