Kuzey Kore'de salgın alarmı! Kim Jong Un orduya emir verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
Kuzey Kore'de salgın alarmı! Kim Jong Un orduya emir verdi

DÜNYA Haberleri  / Reuters

Kuzey Kore’de koronavirüs’ün ilk kez tespit edilmesinden sonra Kim Jong Un Covid-19 ilaç tedarikini sağlaması için orduya emir verdi.

Kuzey Kore’de geçen hafta Covid-19 vakasının tespit edilmesinden sonra alarma geçti. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un salgını kontrol altına alabilmek için harekete geçti.

Kuzey Kore'de salgın alarmı! Kim Jong Un orduya emir verdiKuzey Kore’de geçen hafta Covid-19 vakasının tespit edilmesinden sonra salgının kontrol altına alınabilmesi için tedbirler alındı. 

Kim Jong Un, Covid-19 ilaçlarının tedariki ve dağıtılması için orduya emir verdi. Ülkede ilk vakanın tespit edilmesinden sonra uzmanlar uyarıda bulunmuş ve Covid-19 ilaçlarına ulaşmada sorun yaşanabileceğine dikkat çekmişti. Kuzey Kore Lideri, yetkililere eleştiride bulundu ve ‘sorumsuz’ olarak değerlendirdi.

GÜNEY KORE'YE YARDIMA HAZIR OLDUKLARINI SÖYLEDİ 

Kuzey Kore salgında Güney Kore’ye Covid-19 salgınında hiçbir yardımdan kaçınmayacağını söyledi ve kabul etmeleri halinde tıbbi malzeme, maske ve aşı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Kuzey Kore'de salgın alarmı! Kim Jong Un orduya emir verdi


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...