Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsveç ve Finlandiya teröristlere sahip çıktı: Türkiye'ye iade etmiyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsveç ve Finlandiya teröristlere sahip çıktı: Türkiye'ye iade etmiyorlar

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO üyesi olmak isteyen İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin 33 teröristten 19'unun iade talebini reddetti, 5 iade talebini çeşitli nedenlerle cevapsız bıraktı. Finlandiya'da 2, İsveç'te 7 olmak üzere iki ülkedeki 9 iade dosyasıyla ilgili süreç devam ediyor.

Son dakika haberine göre; Adalet Bakanlığı, mahkeme kararları doğrultusunda son 5 yılda Finlandiya'dan 6'sı FETÖ, 6'sı PKK mensubu olmak üzere 12 teröristin iadesini talep etti. Ayrıca İsveç'ten 10'u FETÖ, 11'i PKK mensubu 21 kişinin iadesi istendi. Böylece iki ülkeden iadesi talep edilen terörist sayısı 33 oldu.

9 İADE DOSYASIYLA İLGİLİ SÜREÇ SÜRÜYOR

NATO üyeliği gündemde olan İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin iade taleplerinden hiçbirine bugüne kadar olumlu cevap vermedi. İki ülke, 19 teröristin iadesine ilişkin istemi reddetti, 5'ini ise çeşitli gerekçelerle cevapsız bıraktı.

Finlandiya'da 2, İsveç'te 7 olmak üzere iki ülkedeki 9 iade dosyasıyla ilgili süreç devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...