50 yıl sonra ilk: UFO tartışması ABD meclisine taşındı

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
50 yıl sonra ilk: UFO tartışması ABD meclisine taşındı

DÜNYA Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

UFO yani 'tanımlanamayan hava olayları' uzun yıllardır insanlığın araştırdığı ancak net sonuçlara ulaşamadığı konulardan biri. Birçok kişi için hayal ürünü olsa da ABD meclis üyeleri UFO'ları bir 'tehdit' olarak nitelendirdi.

ABD’de 50 yılı aşkın bir sürenin ardından ilk kez UFO konusu meclise taşındı. UFO'larla ilgili düzenlenen toplantıya katılan ABD Temsilciler Meclisi üyesi Andre Carson, "UFO'lar, potansiyel bir milli güvenlik tehdidi" dedi.

Yarım asırlık sürenin ardından ilk kez düzenlenen toplantıda meclis üyeleri UFO'ları halk kongresinde tartıştı. Andre Carson, yaptığı açıklamada UFO'ların 'potansiyel bir milli güvenlik tehdidi olduğunu' ve bu şekilde ele alınmaları gerektiğini söyledi. Konunun uzun süredir beklemeye alındığını ve gerekli çalışmaların yapılmadığını söyleyen Carson, “Bugün daha iyi biliyoruz. UAP’ler açıklanamıyor bu doğru ama gerçekler. Araştırılmaları gerekiyor. Ayrıca ortaya çıkardıkları tehditlerin de hafifletilmesi gerekiyor” dedi.

400 UFO VERİSİ 

ABD İstihbarat ve Güvenlikten Sorumlu Savunma Müsteşarı Ronald Moultrie ve Deniz İstihbarat Müdür Yardımcısı Scott Bray’in katıldığı toplantıda, pilotlar ve hizmet yetkilileri tarafından 400’e yakın tanımlanamayan hava olayının bildirildiği açıklandı. Hükümetin geçen yıl yayınladığı raporda, 2004’ten beri 140’dan fazla UAP ihbarının yer aldığı belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...