Savunmada İngiltere'ye ihracat kısıtlaması kalktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Savunmada İngiltere'ye ihracat kısıtlaması kalktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayi ürünleri konusunda İngiltere tarafından Türkiye'ye uygulanan ihracat kısıtlamalarının kalktığını açıkladı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, başkent Londra'da İngiltere temaslarına ilişkin açıklama yaptı. İsmail Demir, savunma sanayi ürünleri konusunda İngiltere tarafından Türkiye'ye uygulanan ihracat kısıtlamalarının kalktığını bildirdi.

İngiltere tarafıyla uzun zamandır devam eden bazı münasebetlerimiz vardı. Bazı konuları masaya yatırdık. Genel anlamda görüşmeler olumlu” diyen Demir, sanayi ve ticaret bakanlıkları yetkilileriyle görüşmeler yapıldığını, en çok teknik konuların üzerinde durulduğunu aktardı.

'POZİTİF OLABİLECEĞİNİ GÖRDÜK' '

Türkiye’ye yönelik sanayi savunma kısıtlamasının kaldırıldığını dile getiren Demir, “İki ülke arasındaki savunma sanayi ilişkilerinin daha da ileriye taşınması anlamında adımlar atıldı. Özellikle Türkiye’ye uygulanan bazı kısıtlamalar konusunda daha önce söz verilen olumlu adımların atıldığını ve onların kaldırıldığını görmek de daha olumlu bir hava estirdi. Adımlar atılması müttefiklik ruhu içinde hareket etmenin önemini, İngiltere tarafının bu ruha uygun davranması konusunda ne kadar pozitif bir gündem oluşabileceğini gördük.” dedi.

AA'ya konuşan Demir, “Aslında pozitif gündeme yoğunlaşmak hem ikili ilişkiler hem de müttefik ilişkiler arasında çok faydalı bir atmosfer oluşturuyor. Ticaret hacmini özellikle savunma sanayi alanındaki ilişkilerimiz bazında hem teknik iş birliği hem ticaret olarak karşılıklı iş birliğinin getireceği sinerjiyi konuşmak da önemli. Sadece ikili ilişkiler değil üçüncü ülkelerde yapılacak bazı faaliyetler ve savunma sanayi faaliyetlerinde nasıl iş birliği yapılabileceği de diğer bir konuydu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...