İletişim Başkanı Altun'dan İsveç Dışişleri Bakanı'na 'PKK' tepkisi

Düzenleyen: / Kaynak: TRTHaber
İletişim Başkanı Altun'dan İsveç Dışişleri Bakanı'na 'PKK' tepkisi

DÜNYA Haberleri  / TRTHaber

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Terör örgütü PKK'yı desteklemeye devam ediyorsunuz, İsveç, PKK'yı gerçekten terörist bir oluşum olarak görüyorsa gereğini yapmalıdır" dedi.

Türkiye İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütü PKK/YPG'ye olan desteği nedeniyle NATO'ya girmesine olumlu bakmıyor. Bu durum dünay gündemine oturmuşken İsveç Dıişleri Bakanı yaptığı paylaşımda 'İsveç, PKK'yı terör örgütü olarak tanıyan ilk ülke' şeklinde sözler kullandı ve bunun üzerine İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan cevap gecikmedi. Altun, "İsveç, PKK'yı gerçekten terörist bir oluşum olarak görüyorsa gereği yapılmalıdır" ifadeleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'nin, "İsveç'in PKK'yı terör örgütü olarak tanıyan ilk ülke olduğu" şeklindeki paylaşımını, eleştirdi. Altun, Twitter hesabından, İsveç Dışişleri Bakanı Linde'nin, "İsveç-PKK konusuyla ilgili dezenformasyonun yayılması nedeniyle" notunu düştüğü bir paylaşımına cevap verdi.

'DEZENFORMASYON YAPIYORSUNUZ' 

"Dezenformasyonla mücadele adı altında dezenformasyon yapıyorsunuz." ifadesini kullanan Altun, İsveç'in, PKK'nın propaganda, finansman ve eleman devşirme faaliyetlerine engel olmadığını hatırlattı.

'İSVEÇ YPG'YE PARA VERDİ'

Altun, İsveç'in, Türkiye'de intihar saldırıları başta olmak üzere birçok saldırı gerçekleştiren teröristlere silah verdiğini belirterek, "Yetmiyormuş gibi İsveç, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele için Suriye'ye muharip güç gönderen ilk NATO müttefiki olan Türkiye'ye karşı PKK'nın Suriye kolu YPG ile dayanışma mesajları verip, bu örgüte para vermiştir. 

'GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYORSUNUZ'

Dürüstlük en iyi politikadır. Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsunuz. Terör örgütü PKK'yı desteklemeyi sürdürüyorsunuz. İsveç PKK'yı gerçekten terör örgütü olarak görüyorsa gereğini yapmak zorundadır." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: TRTHaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...