Zehriyle ölüm saçıyor! Sekiz gözlü kara dul örümceği Avrupa’yı alarma geçirdi

Düzenleyen:
Zehriyle ölüm saçıyor! Sekiz gözlü kara dul örümceği Avrupa’yı alarma geçirdi

DÜNYA Haberleri

Havaların ısınmasıyla ölümcül hayvanların tehlikesi artmaya başladı. Türkiye’de kene ve yılan tehlikesinden sonra bu sefer Avrupa’da kara dul örümceği tehlikesi başladı. Karanlıkta yaşayan bu örümcek, zehriyle adeta ölüm saçıyor. Bir ısırığı sağlıklı bir insanı öldürebilir. Yetkililer ise vatandaşları uyararak önlem almalarını istedi.

Türkiye’de kene ve yılan tehlikesinden sonra bu sefer Avrupa’da kara dul örümceği tehlikesi başladı. İngiltere’de başlayan bu tehlike Avrupa’nın diğer ülkelerine yayılma tehlikesi saçıyor. Bu örümceğin zehri ise sağlıklı bir insanı öldürmeye yetebilir. 

HAVALARIN ISINMASIYLA ÜREME HIZLARI ARTTI 

İngiltere’de havaların ısınmasıyla kara dul olarak bilinen örümcek türünün üreme hızları arttı. Sekiz gözü ve karanlık ortamlarda bulunan bu örümcekler insanların en ürküten örümcek türlerinde. Örümceğin zehri ise korku saçıyor. 

TÜRKİYE’DE DE BULUNUYOR 

Karadul örümcekleri dünyanın en zehirli örümcek türlerinden biri olarak bilinmekte. Genelde Akdeniz ülkelerinde yaşıyorlar. Türkiye'de yaşayan türünün adıysa Akdeniz karadul örümceğidir. İstanbul, Ankara, Adana, Mardin, Van ve Kars'ta kayıtlara geçmiş bir türdür.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...