Böyle mi müttefikimiz olacaksınız! Finlandiya'dan skandal açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: YLE Televizyonu
Böyle mi müttefikimiz olacaksınız! Finlandiya'dan skandal açıklama

DÜNYA Haberleri  / YLE Televizyonu

Terör örgütlerine verdikleri destek nedeniyle Türkiye'den NATO'ya girme konusunda veto yiyen Finlandiya'dan skandal bir açıklama geldi. Finlandiya Meclis Başkanı Vanhanen teröristleri 'masum insanlar' diye tanımladı.

 

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvuracağını açıklamasının ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Terör örgütlerine verdikleri destek nedeniyle Türkiye'den NATO'ya girme konusunda veto yiyen Finlandiya'dan skandal bir açıklama geldi. Terörle arasına mesafe koyamayan Finlandiya'da Parlamento Başkanı Matti Vanhanen yaptığı açıklamada, "Masum insanları iade edemeyiz." ifadelerini kullandı.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO’ya başvuracağını açıklamasının ardından Türkiye bu kararı kabul etmeyerek söz konusu ülkelerde terör örgütlerinin varlığı ve verdiği desteği gerekçe gösterdi ve Türkiye’ye yönelik kısıtlamaların kaldırılmasını talep etti.

Terör örgütleriyle ilişkilerini kesmeyen iki ülke, Türkiye'nin NATO'ya üyeliklerine sıcak bakmamasıyla neye uğradığını şaşırdı. Bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 'NATO'ya katılım' süreci hakkında konuşan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, görüşmenin detaylarını aktardı. İsveç Başbakanı Magdalena, ülkesinin, terörle mücadeleyi ve PKK'nın terör listesine alınmasını açık şekilde desteklediğini söyledi.

ERDOĞAN İKİ ÜLKEYİ TEKRAR UYARDI

Erdoğan, iki ülkenin liderine de terörü ve terör örgütlerini desteklemeyi bırakmaları gerektiğini söyledi. Bu gelişmelerin ardından Finlandiya cephesinden dikkat çeken bir açıklama geldi.

TERÖRİSTLERE ‘MASUM İNSANLAR’ DEDİ

Eski Finlandiya başbakanı ve mevcut parlamento başkanı Matti Vanhanen, devlet televizyonu Yle'ye konuyla ilgili konuştu. Vanhanen, "masum insanlar" olarak tanımladığı teröristleri iade edemeyeceklerini savundu.

‘İADE ETMEYİZ’

Vanhanen, "Türkiye siyasi anlamda anlaşamayacağımızı anlamalıdır. Özellikle hapsedilme veya haksız yere hüküm giyme riski varsa, masum insanlar başka bir ülkeye iade edilmiyor” dedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: YLE Televizyonu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...