Gıda krizi, ülkeleri genetiğiyle oynanmış mahsullere yöneltti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber merkezi
Gıda krizi, ülkeleri genetiğiyle oynanmış mahsullere yöneltti

DÜNYA Haberleri  / Haber merkezi

Dünyanın en büyük buğday ihracatçısı Rusya ile yine önemli buğday ihracatçılarından Ukrayna, bu üründe tek başlarına küresel ihracatın yüzde 25’ini oluşturuyordu. 24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan savaş dünyada gıda krizine yol açtı.

“Avrupa’nın ekmek sepeti” olarak adlandırılan bu ülkelerden askeri ablukalardan dolayı sıvı yağlar, buğday ve mısır sevkiyatı yapılamayınca dünyada gıda fiyatları yükseldi, kıtlık başladı ve Afrika’da açlık tehlikesi baş gösterdi. Bu durum, ülkeleri genetiğiyle oynanmış mahsullere yöneltti. İngiltere de bu ülkelerden biri.

Dailymail'in haberine göre, İngiltere hükümeti bu hafta, hastalıklara karşı daha dirençli, daha az su veya gübreye ihtiyaç duyacak ve normalden daha verimli mahsuller yetiştirilmesine izin verecek bir kanun tasarısı çıkaracak.

İngiltere Çevre Bakanı George Eustice de ülkede genleri tekrar düzenlenmiş mahsul üretiminin hızlandırılacağını açıkladı.

Telegraph gazetesine konuşan Eustice, genetiğiyle oynanmış gıdaların hem tüketicilere hem de üreticilere fayda sağlayacağını iddia etti. Bilim adamları ise genlerle oynama teknolojisinin sağlık ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri hakkında uyarılarda bulunuyor.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...