Bakan Çavuşoğlu'ndan NATO açıklaması: Yazılı mutabakat isteyeceğiz

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu'ndan NATO açıklaması: Yazılı mutabakat isteyeceğiz

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Filistin'e geldi. Bakan Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'dan yazılı mutabakat isteyeceklerini de açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçakta da gazetecilere açıklamalarda bulundu ve  NATO ile ilgili konuların bu gündemin dışında olduğunu, herhangi bir pazarlığın da söz konusu olmadığını söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2010 yılında Türkiye ve Filistin Dışişleri Bakanları başkanlığında tesis edilen Ortak Komite’nin ikinci toplantısına başkanlık etmek üzere Filistin’e geldi. Bakan Çavuşoğlu İsveç ve Finlandiya konusunda açıklama yaptı ve yazılı mutabakat isteyeklerini söyledi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret amacıyla geldiği Filistin’in Ramallah kentinde Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile bir araya geldi. İki bakan daha sonra heyetler arası toplantıya katıldı. 

Bakan Çavuşoğlu'ndan NATO açıklaması: Yazılı mutabakat isteyeceğiz

 BAKAN ÇAVUŞOĞLU: YAZILI MUTABAKAT İSTİYORUZ

Filistin ziyareti kapsamında Tel Aviv'den Ramallah kentine gelen Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanlığına geçti. Ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye-Filistin Ortak Komite Toplantısı'nın ikincisini gerçekleştirmek ve ikili temaslarda bulunmak üzere Filistin’deyiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle;

Normalleşme sürecine girdik. İsrail ile karşılıklı büyükelçi atamayı konuşacağız.

Çekincelerimize dair garanti için İsveç ve Finlandiya’dan yazılı mutabakat isteyeceğiz.

İsveç ve Finlandiya'dan heyet bugün geliyor, görüşmeler yarın başlayacak.

Görüşmelerde ikili ilişkiler ve Filistin sorunu ele alınacak.

NATO Genel Sekreteri'nin de katılacağı dörtlü toplantı olabilir.

 

İSRAİL İLE 15 YIL SONRA İLK ZİYARET

Bakan Çavuşoğlu'nun yarın da İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’le ikili ve heyetlerarası görüşmeler yapması, bu çerçevede İsrail ile ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

Söz konusu ziyaret, Dışişleri Bakanı düzeyinde Türkiye'den İsrail'e 15 yıl sonra gerçekleştirilen ilk ziyaret olacak.



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...