Herkes kaybetti o servetine servet kattı! Milyarderlerin sıralaması değişti

Düzenleyen:
Herkes kaybetti o servetine servet kattı! Milyarderlerin sıralaması değişti

DÜNYA Haberleri

Pandeminin etkisi tüm sektörleri sekteye uğratırken, bu süreçten milyarderlerde zararlı çıktı. Dünyanın en zengin 50 milyarderi toplamda 563 milyar dolar net değer kaybı yaşarken, Bloomberg Milyarderler Endeksi üzerinden ölçülen verilere göre, bir kişi de servetine servet kattı.

Aralarında Tesla CEO'su Elon Musk, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates ve Fransız lüks mallar devi Bernard Arnault'un da bulunduğu dünyanın en zengin 50 insanı, Mayıs ayına kadar toplamda 563 milyar dolar net değer kaybetti. Yalnızca Hintli iş insanı servetine servet kattı.

Sosyal ağ Twitter’ı 44 milyar dolar tutarında satın almak üzere anlaşma imzalayıp daha sonra işlemi geçici olarak askıya alan dünyanın en zengin adamı Musk, 69,1 milyar dolar ile listedeki en fazla kaybı yaşayan kişi oldu. Dünyanın en zengin kişisi olan Tesla CEO Elon Musk'ın, şu anda 201 milyar dolar net serveti var.

Dünyanın en zengin ikinci adamı olan Jeff Bezos, Net servetinin 61,1 milyar dolar düştüğünü gördü. Geçen yıl uzay yolculuğu şirketi Blue Origin'e odaklanmak için Amazon'un CEO'luğundan istifa eden Bezos, şu anda 131 milyar dolara sahip.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, servetinin 54,1 milyar dolar küçüldüğünü gördü. Şu anda tahmini 71,4 milyar dolar değerinde serveti var.

Louis Vuitton SE CEO'su Arnault'un serveti 123 milyar dolar. Dünyanın en zengin üçüncü adamı olan Fransız milyarderin, servetinin bu yıl 52,2 milyar dolar azaldı.

Bir başka teknoloji devi, Google'ın kurucu ortağı Larry Page, net servetinin 29 milyar dolar düştüğünü gördü. Şu anda 99.4 milyar doları var.

Google'ın kurucu ortağı Sergey Brin'in net serveti 28,2 milyar dolar düşerek 95,3 milyar dolara geldi.

Bill Gates, yılın başından bu yana net 21.7 milyar dolar kaybetti. Gates’in 116 milyar doları var.

Eski Microsoft CEO'su Steve Ballmer, 16 milyar dolar kaybetmesine rağmen dünyanın en zengin ilk 10'u arasına girdi. Ballmer’ın serveti 89.6 milyar doları var.

Oracle başkanı Larry Ellison servetinin 89,2 milyar dolardan 21,9 milyar dolara düşmesi sonucu, ilk 10’un dışına düştü.

Öte yandan borsa çalkantıları arasında para kazanmayı başaran Griffin Citadel Capital CEO'su Ken Griffin net servetini 8,29 milyar dolar artırarak 29,6 milyar dolara yükseltti. Hedge fon kralı listede 40. sıraya kondu.

Bloomberg Milyarderler Endeksi tarafından derlenen en son rakamlara göre, Hintli liman geliştirme ve operasyonlarında yer alan iş insanı Adani Group başkanı ve kurucusu Gautam Adani, servetini 27 milyar dolara yakın artırdı. Adani, 104 milyar dolara sahip.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...