Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pentagon Türkiye'nin operasyonlarından rahatsız: Çok endişeliyiz

Düzenleyen: / Kaynak: www.turkiyegazetesi.com.tr
Pentagon Türkiye'nin operasyonlarından rahatsız: Çok endişeliyiz

DÜNYA Haberleri  / www.turkiyegazetesi.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye ‘ye operasyon sinyali ABD’yi endişelendirdi. Pentagon sözcüsü Kirby, Türkiye'nin PKK terör örgütünün Suriye kolu YPG'ye yönelik olası operasyonundan endişe ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dünkü MGK toplantısında terör örgütünün Suriye'deki yapılanmasının Türkiye'ye yönelik artan tehdidinin ortadan kaldırılması için harekete geçileceğinin sinyalini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Suriye sınırında yeni bir operasyon olabilir, ifadesi ABD’yi endişelendirdi. Türkiye’nin aldığı bu karar sonrası ABD’den peş peşe açıklamalar geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin Suriye’de güvenli bölgeler oluşturmak üzere yeni adımlar atacağı açıklamasına ilişkin, ABD Dışişleri ve Ankara Büyükelçiliğinin, Türkiye'deki ilgili mercilerle temasa geçtiğini söyledi.

’YPG İLE SÜREKLİ TEMAS HALİNDEYİZ’

Yeni bir operasyondan 'çok endişeli' olduklarını ifade eden Pentagon Sözcüsü John Kirby, terör örgütünün Suriye'deki kolu ve "SDG" kamuflajıyla bölgede bizzat ABD tarafından silahlandırılan YPG ile sürekli temas halinde olduklarını söyledi.

‘SİVİLLERİN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEBİLİR’

Kİrby, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna operasyon yapmasının sivillerin güvenliği, insani yardım ve DEAŞ'a karşı operasyonları sekteye uğratacağını savundu ve bu durumunda SDG’nin (YPG) bölgeden uzaklaşmasına neden olacağını belirtti.

TÜRKİYE DEĞERLİ BİR ORTAK

Kirby, Türkiye'nin NATO müttefiki ve değerli bir ortak olduğunu söyledi ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın endişelerine katıldıklarını belirtti.

 ‘BAKANLIK SEVİYESİNDE HENÜZ BİR TEMAS YOK’

ABD Savunma Bakanlığı ile Türkiye Savunma Bakanlığı arasında hiçbir üst düzey iletişimin şu anda bu konuda olmadığına vurgu yapan Kirby, Dışişleri Bakanlığı seviyesinde diplomatik temas olup olmadığını ABD Dışişleri Bakanlığı'na sormak gerektiğini söyledi.

‘EL KUREYŞİ HABERLERİNİ TEYİT EDEMEDİK’

Pentagon sözcüsü Kirby ayrıca, Türkiye'nin DEAŞ lideri El-Kureyşi'yi tutukladığına dair haberleri teyit edemediğini belirtirken, "Açıkçası bütün gün bu konuya baktık" ifadelerini kullandı.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: www.turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...