Rusya ordusu Donetsk bölgesindeki Krasniy Liman kentini ele geçirdi: Ukrayna’nın ulaşım hattı kapandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya ordusu Donetsk bölgesindeki Krasniy Liman kentini ele geçirdi: Ukrayna’nın ulaşım hattı kapandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 3 ay geride kalırken Rus güçleri ilerlemesini sürdürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Donetsk bölgesinde bulunan Krasnıy Liman şehrini ele geçirdiklerini açıkladı. Şehir ise demiryolları ile ulaşım açısından çok önemli bir yere sahip. Ukrayna tarafı bu durumdan endişelenirken, Rus güçlerinin Slavyansk ve Kramatorsk'a daha fazla saldırabilmek için Seversky Donets Nehri'ni geçmeye çalışma ihtimali tansiyonu iyice yükseltti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yaptığı açıklamada Donetsk bölgesinde bulunan Krasnıy Liman şehrini ele geçirdiklerini duyurdu. Şehir ise demiryolları ile büyük bir öneme sahip. 

KRASNIY’İ ELE GEÇİRDİLER 

3 aydır devam eden savaşta bilanço ağırlaşıyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti güçleriyle Krasnıy Liman şehrini tamamen kontrol altına aldığını söyledi.

ANA ULAŞIM MERKEZİYDİ 

Ele geçirilen liman şehri Ukrayna tarafı için büyük bir öneme sahip. Demiryolu kavşağı olan şehir, Ukrayna’nın haberleşme ve ülkeye giriş çıkış için büyük bir öneme sahipti. Asıl endişe ise Rus güçlerinin Slavyansk ve Kramatorsk'a daha fazla saldırabilmek için Seversky Donets Nehri'ni geçmeye çalışması oldu. 

Rusya ordusu Donetsk bölgesindeki Krasniy Liman kentini ele geçirdi: Ukrayna’nın ulaşım hattı kapandı

UKRAYNA GÜÇLERİNE AĞIR DARBE 

Konaşenkov, havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle Bahmut yerleşim biriminde Ukrayna ordusunun 30. Mekanize Tugayı'nın ileri komuta merkezinin ve Soledar yerleşim biriminde bölge savunma birliği komuta merkezinin vurulduğunu ifade etti.

Bunların dışında 5 gözlem-komuta noktası, askeri birlikler ve teknik araçların bulunduğu 17 alan, Donetsk bölgesindeki Mironovka, Bahmut ve Nırkovo yerleşim birimlerinde 4 mühimmat deposunun imha edildiğini aktaran Konaşenkov; Rus hava muharebe taktik birliklerinin bir günde 6 komuta merkezi, 1 iletişim merkezi, 4 mühimmat deposu, 2 Grad çok namlulu roketatar bataryası ve 50 askeri alanı yok ettiğini dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...