Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere’de köpek saldırısından ölümler için “kriz toplantısı”

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İngiltere’de köpek saldırısından ölümler için “kriz toplantısı”

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Son dönemde ülkemizde de tartışma konusu olan köpek saldırısı kaynaklı ölümler, İngiltere'de de halkı yıldırdı. İngiltere'de köpek saldırı ile artan ölümler sonucu ülkede 'milli kriz' ilan edilirken, hükümet alınacak önlemlerle ilgili acil toplantı düzenledi.

Türkiye'de son zamanlarda köpek saldırıları sonucu yaralanmalarda büyük artış görülüyor. İngiltere'de de durum çok farklı değil.

'MİLLİ KRİZ İLAN EDİLDİ'

Ülkede köpek saldırısı sonucu ölümlerde iki kat artış olması “milli kriz” olarak nitelendiriliyor.

Tehlikeli Köpekler Kanunu’nun yeterince koruma sağlamadığını düşünen hükümet, kanunda değişiklik yapılması için ilgili kuruluşlarla toplantılar yaparak görüşlerini alacak.

5 AYDA 6 ÖLÜM: 3'Ü ÇOCUK

Bu sene daha şimdiden köpek saldırıları sonucu 6 ölüm gerçekleşti. Ölenlerin 4’ü 3 yaşından küçük çocuklar.

Hükümete bağlı Çevre Gıda ve Kırsal İşler İdaresi, “Köpek kontrolü sorunlarına bakmak için polis, yerel yönetim temsilcileri ve hayvan refahı paydaşları ile bir Sorumlu Köpek Sahipliği projesi oluşturduk” açıklamasını yaptı.

Polis ve mahkemeler yasayı tam olarak uygulamadıkları için eleştiriliyor. Kraliyet Posta ve İletişim İşçileri Sendikası (CWU), köpek saldırıları sonucu her sene 3.000 civarında postacı ve dağıtım görevlisinin yaralandığını bildirdi. Sendika yetkilisi Dave Joyce şunları söyledi: “Bu milli bir kriz. 90.000 üyemiz var ve her gün üyelerimizden birinin saldırı sonucu öldüğü haberini alacağım korkusuyla yaşıyorum.” CWU, cezaların “suçla uyumlu” olmasını istiyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...