İspanya'dan korona kararı: Schengen ülkeleri kontrollerden muaf

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İspanya'dan korona kararı: Schengen ülkeleri kontrollerden muaf

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya hükümeti, Schengen ülkelerinden gelenlere deniz, hava ve kara sınırlarındaki Covid-19 kontrollerini kaldırdığını duyurdu.

Dünya genelinde koronavirüs salgınının etkisini kaybetmeye başlamasıyla birlikte, ülkeler kısıtlamalara yönelik kararları ciddi oranda esnetmeye başladı. Bu kapsamda İspanya, Schengen ülkelerinden gelenlere (22 Avrupa Birliği ülkesi ile İzlanda, Norveç, İsviçre ve Lihtenştayn) Covid-19 kontrollerini kaldırdı.

SCHENGEN ÜLKELERİ DIŞINDAN GELENLERE KONTROL ŞARTI DEVAM EDECEK

Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren uygulama ile İspanya, Schengen ülkeleri için sınırlarındaki Covid-19 kontrollerine son verdi.

Bu ülkelerden gelenlerin, Covid-19 aşı kartı veya negatif sonuç test gösterme zorunluluğuna tabi tutulmayacağı bildirildi.

Schengen ülkeleri dışından gelen yolcular için ise aşı belgesi, ateş ölçümü ve fiziksel durumun görsel olarak kontrolü devam edecek.

Sağlık Bakanlığı, bu değişikliğin salgının epidemiyolojik durumundaki iyileşme nedeniyle yapıldığını, Avrupa Birliği ülkeleri içinde aşılama oranlarının yüksek olduğunu ve vaka sayılarının da düşük seviyelerde bulunduğunu açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...