ABD'de senato adaylığını Mehmet Öz kazandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'de senato adaylığını Mehmet Öz kazandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, ABD'nin Pennsylvania eyaletinde Cumhuriyetçi Partinin Senato adaylığını kazandı.

ABD Senatosu için Cumhuriyetçi Parti'den aday olan Prof. Dr. Mehmet Öz, Pennsylvania'da rakibi Dave McCormick'i geride bırakarak ön seçimlerden zaferle ayrıldı. McCormick, yaptığı açıklamada, ''Bugün, Öz'ü arayarak zaferi nedeniyle tebrik ettim'' dedi.

Mehmet Öz ise Senato seçimlerinde kendisini destekleyeceğini açıklayan McCormick'e, Twitter hesabından teşekkür etti.

Öz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "David McCormick'ten nazik bir telefon aldım ve sonbahar seçimlerinde verdiği destek sözü için son derece müteşekkirim. Pensilvanya ve Amerika için daha parlak bir gelecek hedefini paylaşıyoruz. Artık ön seçimimiz bittiğine göre, ABD Senatosu koltuğunun John Fetterman liderliğindeki radikal solun eline geçmemesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

ABD'de senato adaylığını Mehmet Öz kazandıProf. Dr. Mehmet Öz'ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama

TRUMP'IN DESTEĞİNİ ALMIŞTI

Eski başkan Donald Trump'ın da desteklediği Dr. Öz, 8 Kasım'da yapılacak seçimlerde Demokrat Parti'nin kesinleşmiş adayı John Fetterman ile yarışacak.

Ön seçim yarışını az farkla önde götüren Mehmet Öz’ün rakibi Dave McCormick, 24 Mayıs'ta, bazı ilçelerden postalanan ve üzerine tarih yazılmayan oy pusulalarının da sayılması gerektiği yönünde dava açmıştı.

25 Mayıs'ta ise Dr. Öz ile rakibi Dave McCormick arasındaki oy farkı yüzde 0,5'in altında kalınca oyların otomatik olarak yeniden sayılacağı açıklanmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...