ABD Brezilya'yı dinlerken Kanada ile ortak çalışmış

/ Kaynak: CHA
ABD Brezilya'yı dinlerken Kanada ile ortak çalışmış

DÜNYA Haberleri  / CHA

ABD istihbaratının Brezilya Devlet Başkanını izlediğinin ortaya çıkmasından sonra Maden ve Enerji Bakanlığı'nın da takibe alındığı öğrenildi.

İstihbarat çalışmalarının bir bölümünün Kanada ile ortak yapıldığını gösteren belgelerde, hedefin Brezilya ekonomisini yönlendirmek olduğu iddia ediliyor. Edward Snowden tarafından sızdırılan belgelerin bir kısmının daha yayınlanmasının ardından erişilen bilgilere göre bakanlığın bilgisayarlar, sabit hatlar ve cep telefonları dahil tüm iletişim haritasının çıkarıldığı belirtildi. İngiliz gazeteci Gleen Greenwald tarafından yayınlanan belgeler, ülkenin tüm enerji ve maden kaynaklarına ait bilgilerin depolandığı bilgisayarlara girildiğini gösteriyor. Elinde henüz yayınlanmamış çok sayıda belge bulunduğunu söyleyen Greenwald, Globo televizyonuna verdiği röportajda bu belgeleri deşifre etmenin ve birbiriyle ilişkilendirmenin zaman aldığını ifade etti. Bazı istihbarat bilgilerinin Five Eyes (beş göz) ismi verilen ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan oluşan ülke grubu arasında paylaşıldığı bilgisini veren İngiliz gazeteci, her ülkenin ilgisine göre bu bilgilerden istifade ettiğini söyledi. Kanada'nın Brezilya madenlerine ilgisi olduğunu ve ülkede çeşitli yatırımlarının bulunduğunu belirten bakanlık yetkilileri, şifreli kasalarda tutulan tüm bilgilere giriş yapıldığı bilgisini verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Devlet Başkanı Dilma Rousseff, dinlemenin amacının ekonomik kaygılar olduğunu ve ilgili ülkelerden açıklama talep edildiğini belirtti. ?
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...