Rusya, Bayraktar TB2'yi örnek gösterdi: Daha iyisini yapacağız

Düzenleyen:
Rusya, Bayraktar TB2'yi örnek gösterdi: Daha iyisini yapacağız

DÜNYA Haberleri

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, üretecekleri yeni SİHA'lar için Bayraktar TB2'yi örnek gösterip iddialı açıklamalarda bulundu: Daha iyisini yapacağız...

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 100. gün geride kaldı. Rus ordusu, her geçen gün farklı muhimmat ve tanklarla Ukrayna'ya saldırırken, Ukrayna ordusu ise elinde bulunan savunma araçları ile bu saldırılara karşılık veriyor. Savaşın başından bu yana her iki ülke de sahip olduğu tüm askeri güçleri sergilemeye başladı. Rusya, havadan ve karadan Ukrayna'lı askerlere saldırmaya devam ederken, Ukrayna ise tank ve İHA'lar ile düşman güçlere karşılık veriyor.  Rusya, özellikle Ukrayna'ya satılan Bayraktar TB2'lerden epey darbe aldı. Zira Ukrayna ordusunun kahraman ilan ettiği İHA, savaşın öne çıkanlarından biri oldu. Bu savaşla Bayraktar TB2 tüm dünyaya adını duyururken, Rusya Başkan Yardımcısı kısa süre önce TB2'yi de ele aldığı bir açıklamada bulundu.

 

"İHA ÜRETİMİNİ ARTTIRACAĞIZ"

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, yüksek hassasiyetli silah üretimi yapan Rus işletmelerin ''durmaksızın'' çalıştığını söyledi. Borisov ayrıca, Rus İHA üretimini artırmayı planladıklarını da sözlerini ekledi. Rus İHA'larıyla ilgili açıklamada bulunan Borisov, , endüstri silahları "ritmik bir şekilde orduya teslim ediyor" ve "gerekli stokları yeniliyor". dedi. RBC TV kanalına verdiği röportajda pek çok açıklamada bulunan başbakan yardımcısı, silah üreten işletmelerin devamlı olarak çalıştığını ve seri üretimin artırılacağını da kaydetti. 

BAYRAKTAR TB2'Yİ ÖRNEK GÖSTERDİLER

Borisov, Rus İHA'larıyla ilgili açıklamalarda bulunurken, Bayraktar TB2'yi de ele aldı. Yapılan açıklamada Rus başbakan yardımcısı şu ifadeleri kullandı: “Yine de bir gecede yapılmıyor. Ancak parametreleri açısından drone'larımız, özellikle yaygın olarak reklamı yapılan Bayraktarlardan daha aşağı değil." 

Kendi İHA'ları için yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Borisov, parametreler açısından Rus İHA'ların Bayraktar TB2'den çok da aşağı olmayacağını vurguladı.

 

İçten yanmalı motora sahip Bayraktar TB2, pek çok yanıyla rakiplerinin çok ötesinde. 12 ila 24 saat havada kalan yerli İHA, 150 km kontrol menzili ile düşmana soluk aldırmıyor. Ayrıca Ukrayna savaşında Rus ordusunun en korkulu rakibi de yine TB2'ler oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...