Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunan'ı BORA korkusu sardı: Türkler isterse Atina'yı vurabilir

Düzenleyen:
Yunan'ı BORA korkusu sardı: Türkler isterse Atina'yı vurabilir

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Yunanistan'ı pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden uzak durması, aklını başına alması konusunda ikaz ediyorum" sözleri Yunan medyasında ciddi yankı uyandırdı. Türkiye'nin olası operasyonlarını analiz eden ülke medyasında son olarak milli üretim olan balistik füze sistemi BORA konuşuldu. BORA'nın menzilinin Atina'ya kadar ulaşabileceğine dikkat çekildi.

Yunanistan'ın bir süredir Ege Denizi üzerinde devam eden provokasyonları, yerini adeta korkuya bıraktı. Attığı adımlar ile Ankara-Atina ilişkilerini gerginleştiren Yunanistan'a son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert bir uyarı geldi.

Uluslararası anlaşmalar gereği silahlandırılmaması gereken adaları adeta askerlerle donatan Yunanistan'ın bu hamlesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sert bir dille eleştirildi.

Yunan'ı BORA korkusu sardı: Türkler isterse Atina'yı vurabilir

"ŞAKA YAPMIYORUM, CİDDİ KONUŞUYORUM"

Yunanistan'ı son kez uyardığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum, şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Yunanistan'ı pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden uzak durması, aklını başına alması konusunda ikaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

YUNANİSTAN'DA BORA KORKUSU

Bu uyarı sonrası Yunan medyasındaki provokasyon kokan haberler yerini endişe dolu analizlere bıraktı. Gazetelerden televizyon kanallarına kadar Türkiye'nin olası operasyonları her gün ülke medyasında analiz edilirken, yerli SİHA'lardan sonra bir diğer milli üretim olan balistik füze sistemi BORA da konuşuldu.

Yunan'ı BORA korkusu sardı: Türkler isterse Atina'yı vurabilir

"BORA İLE ATİNA'YI BİLE VURABİLİRLER"

BORA'yı analiz eden bir Yunan televizyonu, adaların bu füze sistemiyle vurulabileceğini dile getirip, BORA'nın menzilinin Atina'ya kadar ulaşabileceği belirtti.

Yunan televizyonu, Türkiye'nin silah sistemlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın operasyon için kararlılık sözleri veriyor, Mavi Vatan haritasını gösteriyor. Yunan televizyonunun bu analizleri, ülkede büyük paniğe neden oluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...