Zehirli yılanların kendisini sokmasına izin veriyor! Çılgın adamın amacı ise duyanları şaşırtıyor

Düzenleyen:
Zehirli yılanların kendisini sokmasına izin veriyor! Çılgın adamın amacı ise duyanları şaşırtıyor

DÜNYA Haberleri

20 yılı aşkın süredir hayatını zehirli yılanlarla geçiren Tim Friede’ın öyküsünü duyanlar şaşırıyor. Amacı zehirli yılanların ölümcül etkisini azaltmak için panzehir bulmak olan adam bu uğurda onlarca kez kendini bilinçli şekilde yılanların sokmasına izin verdi. Yaptığı çılgınlık sayesinde ise dünya çapında ün kazandı.

Çoğu insan için ölümcül bir yılan tarafından ısırılma düşüncesi bile korkutucuyken Tim Friede, yılanların kendisini sokmasına bile isteye izin veriyor. 53 yaşındaki adam şimdiye kadar 200’den fazla yılan tarafından ısırıldı.

Daily Star’ın haberine göre, ABD’de yaşayan ve eskiden kamyon tamirciliği yapan Friede, daha önce iki zehirli kobra yılanı tarafından ısırıldığı için komada kaldı ancak doktorların müdahalesi sonrası ölmekten kurtuldu.

Bu deneyim onu yılanlarla yaşamını sürdürmekten alıkoymadı. Ölümden dönen adam uzman doktorlarla birlikte çalışma kararı aldı. 

Çalışmaları sayesinde, tüm yılan ısırıklarını tedavi etmek için panzehir bulmak istiyor.

Konuyla ilgili röportaj veren Friede "Birçok insan yılanların zehirlerinden ölüyor. Ben bu deneyleri yaparak kendimi feda ediyorum. Ölene kadar da vazgeçmeyeceğim" diye konuştu.

National Geographic'te bir programa katılan adam her ısırığın acı verici, hatta yüz kere arı sokması gibi olduğunu belirtiyor. Çılgın adam yaptığı çalışmaların hayati olduğunu ancak aynı zamanda panzehiri bulana kadar durmayacağını da söylüyor.

2020 yılında Oxford Üniversitesi de dahil olmak üzere bir grup üniversiteden tarafından yapılan araştırmada yalnızca Hindistan’da 2000 ve 2019 yılları arasında 1.2 milyon kişi yılan ısırması nedeniyle hayatını kaybetti.

Rapor ayrıca, bu ölümlerin dörtte birinin 15 yaşın altındaki çocuklarda meydana geldiğini gösteriyor.

Bu istatistikler nedeniyle Tim Friede, çalışmasının hayati olduğunu, böyle bir panzehirin milyonların hayatını kurtarabileceğini söylüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...