Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya’da maske mecburiyeti geri geliyor

Düzenleyen:
Almanya’da maske mecburiyeti geri geliyor

DÜNYA Haberleri

Almanya’da hükümetin Covid salgınına karşı restoranlar, mağazalar gibi kapalı tüm mekanlarda maske takılmasını yeniden mecbur kılmayı planladığı bildirildi.

Die Welt gazetesi, mecburiyetin ekim ve mart ayları arasında düşünüldüğünü bildirdi. Covid vakaları hep insanların kapalı mekanlarda toplandığı sonbahar sonları ile kış aylarında artış gösterirken, planı destekleyenler, kararla bu gidişata karşı konulacağını savunuyor.

Maske takılmasının akciğer ve grip enfeksiyonlarına karşı da koruma sağlaması hedefleniyor. Resmi rakamlara göre, henüz soğuk havalar gelmediği halde ülkede son zamanlarda günde 50 ila 130 arasında koronavirüs ile ilgili ölüm meydana geliyor.

Kuralların okullar ve anaokulları için geçerli olup olmayacağı belli değil. Şu anda Almanya'da maske takmak yalnızca toplu taşıma araçları ve sağlık merkezlerinde zorunlu.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...