Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin'den Batı'ya sarmat füzesi ile gözdağı: Yıl sonuna kadar hizmete girecek

Düzenleyen:
Putin'den Batı'ya sarmat füzesi ile gözdağı: Yıl sonuna kadar hizmete girecek

DÜNYA Haberleri

Rusya lideri Vladimir Putin, Moskova’da düzenlenen askeri törende, nükleer başlık taşıyabilen ve "yenilmez" olarak nitelediği kıtalararası Sarmat füzelerinin yıl sonunda hizmete gireceğini söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırıları 4. ayına doğru girmesine sayılı günler kaldı. Rusya lideri Putin, Moskova'da düzenlenen askeri törende batıya bir kez daha gövde gösterisi yaparak. Sarmat füzeli hakkında açıklama yaptı. Putin, 'yenilmez' olarak nitelediği kıtalararası Sarmat füzelerinin yıl sonunda hizmete gireceğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da düzenlenen askeri okul mezuniyet törenine başkomutan sıfatıyla katıldı.

S-500 hava savunma sistemlerinin ordu birliklerine teslimatının başladığını belirten Putin, "Nükleer Sarmat füzeleri ile dünyada rakipsiz bir güce sahip olacağız" dedi.

‘YENİLMEZ’ OLARAK NİTELENDİRİLİYOR

Ruslar 24 nükleer başlık taşıyan tek bir sarmat füzesini engellemek için 500 uçaksavar füzesi gerektiğini öne sürüyor. Sarmat füzesi nisan ayında başarıyla test edilmişti. Putin; Sarmat füze sistemlerinin de aralarında bulunduğu pek çok yeni silahı 'yenilmez' olarak nitelendiriyor.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...