Vahşi arılar sarmaşık gibi evlerini sardı, aileye adeta kabusu yaşattı

Düzenleyen:
Vahşi arılar sarmaşık gibi evlerini sardı, aileye adeta kabusu yaşattı

DÜNYA Haberleri

İngiltere'nin Buckinghamshire bölgesinde bir evin duvarını arılar kapladı. Duvarı perde gibi ören arılar evin içindeki çeşitli odaları da sardı. Yaklaşık 30 bin tane olduğu düşünülen vahşi arılar aileye yaşamı zindan etti. Arıların istilasına uğrayan evde yaşayan kadın kapıyı açmaya bile korktuklarını belirterek yetkililerden yeterli yardım gelmediğini söyledi.

Buckinghamshire Live'ın haberine göre, 30 yaşındaki Kayley Harding, evlerinin arılar tarafından tamamen ele geçirildiğini, üç koloninin evini işgal ettiğini anlattı. Belediye yetkililerinden çok az yardım geldiğini belirten Kayley, acilen harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Evin dışını kaplayan onlarca vahşi arı, ailenin banyosunun zeminini de sardı. Kayley, evin çevresinde yaklaşık 30 bin arı olduğunu iddia etti ancak yetkililerinden çok az yardım aldığını belirtti.

Özel eğitime ihtiyacı olan dokuz yaşındaki kızı Lacey ile aynı evde yaşayan Kayley, arıların son üç yıldır her yaz gittikçe büyüyen bir sorun olduğunu söylüyor.

Vahşi arılar sarmaşık gibi evlerini sardı, aileye adeta kabusu yaşattı

BİR KASIRGA GİBİ GÖRÜNÜYORLAR

Endişeli anne “30 binden fazla arımız var. Hepsi gece zemin katta toplanıyor gibi görünüyor ama sabah çoğunlukla dağılıyorlar ve binanın her yerindeler. Yoğunlaştıklarında gerçekten bir kasırga gibi görünüyorlar. Korkunç! Bazen binanın arkasında toplanıyorlar, bu yüzden avluyu gerçekten kullanamıyoruz” dedi.

Anne ayrıca kızının veya komşularının arılara karşı alerjik reaksiyon gösterebileceğinden endişelendiğini belirtti.

KOMŞULAR OTELE YERLEŞTİ

Kayley, “Kızımın alerjik reaksiyon göstermeyeceğini nereden bileceğim? Bir komşumuz arı kasırgasından kurtulmak için yakındaki bir otele gitti. Arılar her yerde” diye konuştu.

Belediye sözcüsü ise “Arıları temizlemek için bir temizlik operasyonu yürütüyoruz ve birkaç mahalle sakini için otel konaklaması sağladık. Uzun vadeli çözümler arıyoruz” dedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...