Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna kan kaybetmeye devam ediyor: Rusya stratejik bölgeyi ele geçirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ukrayna kan kaybetmeye devam ediyor: Rusya stratejik bölgeyi ele geçirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'da Luhansk bölgesindeki Severodonetsk şehrini kontrolü altına aldıklarını duyurdu.

24 Şubat 2022 tarihinde, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş, tüm şiddetiyle sürüyor. Savaşta önemli noktaların yönetimini kaybetmeye başlayan Ukrayna, bu defa da stratejik önemi bulunan Severodonetsk şehrinin kontrolünü kaybetti.

"TÜM SOL KIYI BÖLGESİ KONTROL ALTINDA"

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, yaptığı açıklamada, sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti birlikleri ile Rus askeri birliklerinin operasyonları sonucunda Luhansk bölgesinde Severodonetsk ve Borovskoye şehri ile Voronovo ve Sirotino yerleşim birimlerinin kontrol altına alındığını belirtti.

Böylece Ukrayna güçlerinin Azot fabrikasını direniş merkezi haline getirme girişiminin de engellendiğini kaydeden Konaşenkov, "Severodonetsk ve Borovskoye şehrinin kurtarılmasıyla birlikte (sözde) Luhansk Halk Cumhuriyeti sınırları içerisindeki Severskiy Donets'in (Donets nehri) tüm sol kıyı bölgesi bu yönetimin tam kontrolü altına girdi." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...