Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin, Ukrayna işgali sonrası ilk kez yurt dışına çıkıyor

Düzenleyen:
Putin, Ukrayna işgali sonrası ilk kez yurt dışına çıkıyor

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişiminden beri ilk kez yurt dışına çıkacak. Rus lider, Tacikistan ve Türkmenistan’a ziyarette bulunacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla 24 Şubat’ta başlayan savaşta 4 ay geride kaldı. Rus devlet televizyonunun verdiği bilgiye göre Putin, Tacikistan ve Türkmenistan'a ziyarette bulunacak.

Rus lider, Duşanbe'de Tacikistan Devlet Başkanı Imomali Rakhmon ile görüşecek. Türkmenistan ziyaretinde ise Hazar denizi ülkeleri zirvesinde Türkiye, Türkmenistan, İran ve Kazakistan liderleri ile bir araya gelecek.

Putin’in ziyaretinin üçüncü ayağı ise Endonezya’ya ev sahipliği yaparak Moskova’da gerçekleşecek.  bu ziyaretlerinin dönüşünde de Moskova'da Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile bir araya gelecek.

SON YURT DIŞI ZİYARETİNİ ÇİN’E YAPMIŞTI

Rus lider son yurt dışı ziyaretini Çin'e yapmış, Şubat ayı başlarında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Pekin Kış Olimpiyatları'nın açılış törenine katılmıştı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...