Ukrayna: Ruslar Yılan adasından kendi isteğiyle çekilmedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ukrayna: Ruslar Yılan adasından kendi isteğiyle çekilmedi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya, tahıl ihracatının kolaylaştırılması için Yılan adasından çekildiğini duyurmuştu. Bu konuyla ilgili Ukrayna cephesinden açıklama geldi. Ukraynalılar, Rusların gönüllü olarak adayı terk ettiğinin yalan olduğunu, ağır bombardıman sonrası kaçmak zorunda kaldıklarını iddia etti.

Yılan adasını, Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber bütün dünya tanıdı. Karadeniz'in kuzeybatısındaki bu küçük, kayalık ada savaşın başından bu yana gündemden düşmedi. Ruslar, dört aydır ellerinde tuttuğu adayı birden bire terk ettiğini duyurdu. 

RUSLARI YALANLADILAR

Rusya Savunma Bakanlığı, tahıl ihracatının kolaylaştırılması için 'iyi niyet göstergesi' olarak Ukrayna'ya ait Yılan adasından çekildiğini açıkladı. Ukrayna tarafı Moskova tarafından atılan adımı doğruladı. Ancak Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak bu işin gönüllü bir şekilde gerçekleşmediğini iddia etti. Yermak, "Yılan adasında artık Rus yok. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, mükemmel bir operasyonla onları kapı dışarı etti" dedi.

"HAVA SALDIRILARIMIZA DAYANAMADILAR"

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujniy da Ukrayna ordusunun saldırılarına dayanamayan Rus birliklerinin adayı terk etmek zorunda kaldığını belirtti. Zalujniy "Havadan saldırılarımıza dayanamayan işgal birlikleri Yılan adasını terk etti. Topraklarımızın stratejik açıdan önemli bir bölümünü kurtarmak için azami önlemler alan Odessa bölgesi savunucularına minnettarım" ifadelerini kullandı. Genelkurmay Başkanı Zalujniy, adanın kurtarılmasında önemli rol üstlenen Ukrayna yapımı "Bogdan" obüsünün tasarımcılarına ve imha araçları yardımında bulunan yabancı ortaklara teşekkürlerini iletti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...