Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunan medyasında savaş çığırtkanlığı: “Yunanlılar psikolojik olarak Türkiye’yle savaşa hazır olmalı”

Düzenleyen:
Yunan medyasında savaş çığırtkanlığı: “Yunanlılar psikolojik olarak Türkiye’yle savaşa hazır olmalı”

DÜNYA Haberleri

Yunanistan hükümetinin tahriklerinden dolayı Türkiye-Yunanistan ilişkileri son günlerde iyice gerilmişken Yunan basınında skandal bir yazı yayımlandı. New York’ta yaşayan Yunan siyaset bilimci Dimitris Eleas imzasıyla Greekcitytimes.com sitesinde yayımlanan makalede, Yunanlıların psikolojik olarak Türkiye’yle savaşa hazır olmaları, ilk darbeyi de Yunanistan’ın indirmesi gerektiği ifade edildi.

Mehmet Emin ARVAS

Adeta savaş çığırtkanlığı yapılan makalede şu ifadelere yer verildi: “Yunanistan'da herkes bir gün İsrail'in ihlaller, Navtex ve politikacıların açıklamaları yoluyla komşu bir Arap ülkesinden saldırıya maruz kaldığını ama hiçbir şey yapmadığını tahayyül etmelidir. Kültürel hakaret oluşturan ifadeler! Hiç böyle bir şeyin olması mümkün mü? İsrail yıllardır İran'ın nükleer tesislerini vurmaya hazırlanıyor. Yunanistan, önleyici bir saldırıyı düşünmeye başlamalı mı? Yunan egemenliğinin sorgulanmasına daha ne kadar müsamaha gösterilecek?”

Atina’daki seçkinlerin Türkiye’den korktuğunu ve Türk savaş uçaklarının Dedeağaç’tan 2,5 mil içeri girmesini görmezden geldiklerini savunan yazar, “Bu kalitedeki seçkinlerin, yıkıcı bir ilk saldırının Yunanistan için en iyi savunma olduğunu anlaması zor. Ama ülkenin silahlı kuvvetleri içinde pek çok genç Kolokotronid (ülkede milli kahraman olarak kabul edilen eski komutan) olduğundan eminim. Onlar, bazı düşünceleri formüle etmek için zaman harcayan kişilerdir. Belki bir gün bu düşünceler, Yunanistan'ın Türk saldırganlığına karşı dinamik askeri tepkisi için zemin teşkil edecektir” ifadelerini kullandı.

Skandal yazı şu küstah ifadelerle sona eriyor: “Yunanlılar, Doğu Akdeniz'in güçsüz, geleceği olmayan zayıf bir seyircisi olmak istemiyorlarsa Türkiye ile geniş çaplı bir askeri çatışmaya psikolojik olarak hazır olmalıdırlar. Yunan Silahlı Kuvvetleri, bir mini savaşta bile Türkiye'ye inanılmaz derecede ağır hasar verebilir. Türkiye, Yunanistan'ın son zamanlarda kendisini Rafale, Belharra, torpidolar, modernize edilmiş F-16 Viper’lar vesaire ile muazzam şekilde silahlandırdığını anlamalı. Kararlı bir ilk saldırı yalnızca Yunanistan'ın menfaatine olmakla kalmayacak, Türkiye'nin kara ordusunda sahip olduğu her türlü silahı etkisiz hale getirdiği gibi (Yunanistan hava kuvvetlerinde ve donanmada açık bir şekilde üstündür) aynı zamanda yıllardır onun siyasi-askeri yönetiminin davranışını da kökünden değiştirecektir. Yunanistan'ın düşmanları, Yunanistan'ın şaka yapmadığını ve Yunanlıların tamamen birlik olduğunu ve ölümden korkmadığını bilmeli. Ölümden korkmamak binlerce yıldır Yunanlıları hep korumuş ve kurtarmıştır.”


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...