NATO, Türk yazılımı kullanacak

NATO, Türk yazılımı kullanacak

DÜNYA Haberleri

HAVELSAN ve NATO Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi arasında imzalanan protokolle gelecek yıl yapılacak ve Batı Afrika'daki gemi kaçırma, deniz haydutluğu olaylarına karşı seyir güvenliğini sağlayacak tedbirlerin ele alınacağı Çok Uluslu Deniz Güvenliği Tatbikatı'nda Türk yazılımları kullanılacak.

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, Türk Deniz Kuvvetleri ile geliştirdikleri GENESİS, ADVENT gibi sistemlerin başarıyla görev yaptığını ve uluslararası alanda tercih edilir noktaya geldiğini belirtti. Millî olarak geliştirilen modüllerin NATO tatbikatlarında kullanılmasının da oldukça önem taşıdığını vurgulayan Nacar "Komuta kontrol ve savaş yönetim sistemlerinde öncü bir firma olarak bu alanlardaki desteklerimizi her zaman sürdüreceğiz. Coğrafi bilgi sistemleri ve bunların deniz versiyonlarının tatbikatlarda kullanılmasından, Batı Afrika'daki tehditlere karşı daha yetişmiş deniz gücünün oluşması adına katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...