Komşuda yangın paniği! Yunanistan'da birçok noktada ormanlar yanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Komşuda yangın paniği! Yunanistan'da birçok noktada ormanlar yanıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan’ın pek çok noktasında çıkan orman yangınları nedeniyle bazı köyler ve bir otelin tedbiren tahliye edildiği duyuruldu.

Yazın gelmesiyle birlikte sıcaklıklar arttı ve yangınlarda çıkmaya başladı. Yangınların sebebi henüz belli değil ancak sıcak havanın etkisi göz ardı edilemez. Ülkemizde Muğla ve Antalya gibi noktalarda çıkan yangınlar kontrol altına alınmış ve yangınlar nokta nokta yine çıkmaya başlamıştı ki bir yangın haberi daha geldi.

Komşu Yunanistan'da yalnızca bir nokta değil birçok noktada yangın çıktı ve bazı köyler hatta bir otelde dahi tedbir amaçlı tahliye edildi. 

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Patra yakınlarındaki Amfissa bölgesi, İyon Denizi'ndeki Zakinthos Adası, Mora Yarımadası'ndaki Kranidi bölgesi, Atina’nın kuzeyindeki Shimatari bölgesi, Selanik yakınlarındaki Aynoroz Yarımadası ve ülkenin batısındaki Ileia kentinde çıkan orman yangınları için karadan ve havadan söndürme çalışmaları yürütülüyor.

RÜZGAR ENGELİ

Ülke genelinde şiddetli rüzgarın söndürme çalışmalarını zorlaştırdığı belirtildi. Sivil Savunma İdaresinin talimatıyla bazı köyler tedbiren boşaltılırken, Kranidi’deki bir otel tahliye edildi. Otelde kalanlar güvenli bölgeye nakledildi.

Yangınlara müdahale eden İtfaiye Teşkilatı, şiddetli rüzgar nedeniyle yangın tehlikesinin yarın da süreceği uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...