Norveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakan İslam karşıtının aracı takla attı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Norveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakan İslam karşıtının aracı takla attı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Norveç’te aşırı sağcı milletvekili Lars Thorsen, çirkin eylemlerine bir yenisini daha ekledi. Thorsen sokak ortasında Kuran-ı Kerim yaktı. Kuran-ı Kerim yakıp aracına binen Thorsen kaza yaparak 6 takla attı.

Avrupa’da sık sık yaşanan İslam’a yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Norveç’in başkenti Oslo’da, İslam karşıtlığı ile bilinen aşırı sağcı SIAN (Norveç'in İslamlaştırılmasını Durdurun) grubunun lider Lars Thorsen, Kur’an-ı Kerim yakma eylemi gerçekleştirdi.

KURAN-I KERİM YAKIP BIRAKTI

Thorsen, eylem için Müslüman nüfusun yoğunlukta olduğu Mortensrud bölgesini seçti. Kuran-ı Kerim'i yakıp yolun ortasına bırakan Thorsen, aracına döndü. Çevredekiler ise duruma müdahale ederek alevleri söndürmeye çalıştı. Aracına binen Thorsen bir kez daha aynı provokasyonu gerçekleştirdi.

ARACI TAKLALAR ATMAYA BAŞLADI

Aracında yaktığı Kuran-ı Kerim'i camdan çıkararak sokaklarda dolaşmaya başladı. Daha sonra içinde 2 kadının bulunduğu bir araç, eylemini sonlandıran Thorsen'in aracının peşine düştü. Bir süre yaşanan kovalamacanın ardından Thorsen'in bulunduğu araç takla attı. Kazada 6 kişinin yaralandığını açıklayan polis, kasten çarpmakla suçlanan araç sürücüsü dahil olmak üzere 2 kadını gözaltına alındığını aktardı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...