Rusya hapishanelerden asker topluyor: Sağ dönene para ödülü ve af var

Düzenleyen:
Rusya hapishanelerden asker topluyor: Sağ dönene para ödülü ve af var

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 24 Şubat'tan bu yana devam ederken, ordudaki eksikleri gidermek isteyen Rusya, hapishanedeki mahkumları işe almaya başladı. Mahkumlara, 6 ay sonra canlı geri dönmeleri durumunda 3100 dolar (yaklaşık 53 bin lira) ödül verileceği ve cezalarının affedileceği belirtildi.

Rus lider Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri harekat emri ile başlayan Ukrayna'yı işgal girişimi, o günden bu yana aralıksız devam ediyor. Bölgeden patlama sesleri ve can kaybı haberleri peş peşe gelirken, Rus ordusunun beklenen başarıyı yakalayamadığı ve bundan dolayı Putin'in oldukça kızgın olduğu ifade edildi.

Savaşın beşinci ayında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Rusya’nın, hapishanedeki mahkumları af ve yaklaşık 3100 dolar (yaklaşık 53 bin lira) karşılığında cepheye gönderdiği ortaya çıktı. St. Petersburg hapishanelerindeki mahkumların aktif olarak işe alındığı belirtilirken, altı ay sonra canlı geri dönmeleri halinde cezalarının iptal edileceği belirtildi.

'NAZİLERİ' AVLAMAK İÇİN ÖN SAFLARDA YER ALACAKLAR

Dailymail’ın haberinde hükümlülere, Ukrayna'da 'Nazileri' avlamak için ön saflarda yer alacaklarının söylendiği aktarıldı. Haberde, önceki dönemlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından yönetilen FSB güvenlik servisinin de olaya karıştığı vurgulandı.

Rusya’nın Ukrayna’daki asker sayısını artırmak amacıyla söz konusu mahkumları işe aldığı belirtilirken, haberde bir hükümlünün akrabasının sözlerine de yer verildi.

Söz konusu akraba, "Sözde 'müfettişler' Cuma akşamı Yablonevka'ya geldi. Hükümlülerle konuşup 'Vatanı savunmalarını' istediler. Bir yakınıma, "Nazilerle savaşmak çok zor, çok iyi hazırlanmışlar. Sen öncü olacaksın, Nazilerin bulunmasına yardım edeceksin, bu yüzden herkes geri dönmeyecek" dendi" diye konuştu.

"NEREDEYSE HİÇ KİMSENİN GERİ DÖNMEYECEĞİNİ SÖYLEDİLER"

"İlk başta, yaklaşık yüzde 20'sinin geri döneceğini söylediler. Sonra ise neredeyse hiç kimsenin geri dönmeyeceğini söylediler" diyen hükümlü akrabası, "Hayatta kalanlara 200 bin ruble (3100 dolar) ödül ve af sözü verildi. Eğer ölürse, ailesine 5 milyon ruble (77 bin dolar) ödeme sözü verdiler. Ama bunların hepsi söz, kağıda dökülmedi" şeklinde konuştu.

Ukrayna’ya başlatılan savaşın başlarında Rusya, hapishanelerden daha önce askerlik yapmış ve cezası 20 yılın üzerinde olan kişileri savaş saflarına götürmüştü. (NTV)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...