Gıda krizinin geldiği nokta: İngiltere’de kaşar peynirine güvenlik kilidi takıldı

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Gıda krizinin geldiği nokta: İngiltere’de kaşar peynirine güvenlik kilidi takıldı

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Dünyada gıda krizinin hissedilmeye başladığı dönemde, fiyatlar yükseliyor. İngiltere'de marketlerde kaşar peynirine güvenlik kilidi takılarak satıldığı görüldü.

Dünyayı saran gıda krizi sebebiyle yeterince mal bulunamadığı için Avrupa’da marketlerde raflar boşaldı, olan gıda ürünlerinin de fiyatı çok arttı. Bir blok kaşar peynirin bile fiyatının kayda değer rakamlara çıkması üzerine İngiltere’de marketler peyniri elektronik eşyalarda olduğu gibi güvenlik kilidi takarak satmaya başladı.

İnsanların artık  temel ihtiyaç malzemelerini bile çalmaya başladıklarını belirten market sahipleri, hırsızlık vakalarındaki patlama üzerine bu uygulamaya mecbur kaldıklarını ifade ettiler. Kaşar peynirine Wolverhampton'daki Aldi mağazalarında güvenlik kilidi takılırken yakındaki bir Co-op'ta da kuzu pirzolaları güvenli plastik kutulara yerleştirildi.

Süpermarket zinciri Tesco’da da Güney Londra'daki Streatham'da bebek mamalarına hırsızlık önleyici cihazlar yerleştirildi. Gıda yoksulluğu konusunda araştırmalarıyla tanınan Dr. Sinéad Furey, insanların yiyecek ürünlerini çalar hale gelmelerinin meseleye siyasi bir çözüm bulunması gereğinin delili olduğunu söyledi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...