Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukraynalı TB2 operatörü anlattı: Rus S-300'ü Bayraktar'ı vurdu ancak...

Düzenleyen:
Ukraynalı TB2 operatörü anlattı: Rus S-300'ü Bayraktar'ı vurdu ancak...

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'da sergilediği başarılı performans ile bir kez daha dünyanın dikkatini çeken Bayraktar TB2, bu kez de İngiliz basınında yer aldı. Bayraktar TB2 operatörü Ukraynalı bir pilot, The Times tarafından yayımlanan haberde işgal sürecinde başından geçenleri anlattı. Operatör, "TB2 SİHA'nın kalitesi çok etkileyici. Hemen hemen tüm uçuş sistemleri yedeklenmiş olduğundan, yedek sistemler devreye giriyor ve önemli hasarlara rağmen üssüne geri dönebiliyor" dedi.

Ukrayna'da gösterdiği performans ile adından sıkça söz ettiren ve ihracatta büyük başarı gösteren Bayraktar TB2, bu kez bir operatör pilotun deneyimlerini anlattığı haber ile gündemde.

İngiliz medyasının saygın gazeteleri arasında yer alan The Times, adını açıklamayan ve 'Odesa' kod adını kullanan Ukraynalı Bayraktar TB2 SİHA operatörünün, işgal süresince başından geçen olayları anlattığı bir haber yayımladı.

"Ukraynalı İHA pilotları, Putin'in savaş makinesini durdurmak için yola çıktı" başlığıyla yayımlanan makalede TB2 operatörü, Bayraktar'ın gücünü ve yaşadığı deneyimleri şu cümlelerle anlattı:

"HER YERİNİN DELİK DEŞİK OLDUĞUNU GÖRDÜK"

"Bayraktar TB2 ile yaptığımız iş, tıpkı cerrahi operasyon gibi hassas bir işlem. Bir defasında Rus S-300'ü, Zaporijya nükleer santralinin yakınında benim kumanda ettiğim TB2'yi tespit etti. Anında bir füze fırlattı ve füze TB2'nin çok yakınında patladı. Ona anda TB2'yle teması kaybettim. Üzüldük çünkü SİHA'yı kaybettiğimizi düşünmüştük. Ancak hiç de öyle olmamıştı. Birkaç saat sonra TB2, havaalanına otomatik iniş yaparak inanılmaz bir dönüş yaptı. Her yerinin delik deşik olduğunu gördük fakat başarmıştı. O geri dönmüştü. Bu olaydan sonra TB2'yi onardık ve sonrasında çok iyi işlere imza attı.

"TB2 SİHA'NIN KALİTESİ ÇOK ETKİLEYİCİ"

Bir başka olayda ise; Rus savaş uçağı SİHA'lardan birini füzeyle vurdu. Ancak Bayraktar TB2 yine de uçmaya devam etti. O sırada SİHA'nın kontrolü elimizde değildi. Ancak TB2 yine üssüne geri dönmeyi başarmıştı. TB2 SİHA'nın kalitesi çok etkileyici. Hemen hemen tüm uçuş sistemleri yedeklenmiş olduğundan, yedek sistemler devreye giriyor ve önemli hasarlara rağmen üssüne geri dönebiliyor.

"TEK ATIŞLA KONVOYU DURDURMUŞTUM"

Belarus'tan Ukrayna'ya giren uzun bir Rus konvoyu SİHA'nın kamerasında. Uygun hedefi seçtim ve ve mühimmatı serbest bıraktım. Bombalar konvoyun tam ortasındaki bir araca isabet etti ve akaryakıt tankerleri birbiri ardına zincirleme bir reaksiyonla patladı. Bence bu benim en büyük başarımdı. Düşmanın teçhizatı vardı ama yakıt ikmali yapamıyordu. Böylelikle Chernihiv ve Kiev yönündeki taarruzu durdurmuş olduk."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...