Dünyanın en büyük mezarlığı doldu taştı! Görenler şaşkına dönüyor

Düzenleyen:
Dünyanın en büyük mezarlığı doldu taştı! Görenler şaşkına dönüyor

DÜNYA Haberleri

'Dünyanın en büyük mezarlığı' olarak bilinen ve Irak'ta bulunan Vadi es-Selam (Barış Vadisi) Mezarlığında yaklaşık 6 milyon mezarlık bulunuyor. Mezarlığı görenler şaşkına dönerken, yaklaşık 6 kilometrekarelik alana sahip olan mezarlık Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı.

Irak'ta bulunan ve yaklaşık 6 milyon mezarlığa ev sahipliği yapması dolayısıyla dünyanın en büyük mezarlığı kabul edilen Barış Vadisi'nde, Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor.

Irak'ın kutsal Şii kenti Necef yakınlarında bulunan Vadi es-Selam (Barış Vadisi) Mezarlığında 6 milyon civarında mezar bulunuyor.

Yaklaşık 6 kilometrekare alana yayılan Vadi es-Selam, aynı zamanda 'dünyanın en büyük mezarlığı' olarak kabul ediliyor.

1486 hektar alan üzerine yayılan mezarlık 1400 yıllık tarihe sahip. Yani 613 yılından günümüze mezarlık olarak kullanılıyor.

NECEF'İN NÜFUSUNDAN FAZLA

Barış Vadisi’nde bulunan mezar sayısının, en yakındaki şehir Necef’in şu anki nüfusundan bile fazla olduğu biliniyor.

Kurban Bayramı dolayısıyla sabah erken saatlerden itibaren mezarlığa gelen aileler, yakınlarının kabirleri başında Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Kimi kabirlerin ev şeklinde düzenlendiği mezarlıkta, kimileri kümbet, kimileri ise minyatür cami görünümünde. Bazı bölümlerinde dehlizler de bulunan mezarlıktaki kabirlerin çoğunda ölen kişilerin fotoğrafları yer alıyor.

Cenazelerin üst üste gömüldüğü yerlerde bazı mezarların boyu 10 metreyi bulabiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...