Somali'de bombalı saldırıda ölü sayısı 20'ye çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Somali'de bombalı saldırıda ölü sayısı 20'ye çıktı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Somali’nin Aşağı Şabel bölgesinde dün düzenlenen 2 ayrı bombalı saldırılarda Belediye Başkanı Abdullahi Ali Wafow dahil 20 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Marka şehrinde düzenlenen bombalı saldırıyı Eş-Şebab terör örgütünün üstlendiği belirtildi.

[Fotograf: Arşiv/AP News]

Somali’deki saldırılarda ölü sayısı artıyor. Aşağı Şabel bölgesinde dün 2 ayrı bombalı saldırı düzenlendi. Yetkililer, Aşağı Şabel bölgesine bağlı Marka şehrinde düzenlenen intihar saldırısı sonucu Belediye Başkanı Abdullahi Ali Wafow ve danışmanları dahil 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Yetkililer ayrıca Aşağı Şabel bölgesindeki Afgooye şehrinde düzenlenen saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 18 kişinin ise yaralandığını bildirildi.

BOMBALI SALDIRIYI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜSTLENDİ

Marka şehrinde düzenlenen bombalı saldırıyı Eş-Şebab terör örgütünün üstlendiği belirtildi. Öte yandan 17 Temmuz’da Somali’nin Jowhar şehrinde, bomba yüklü bir aracın Somalili siyasetçilerin bulunduğu bir otele çarpmasıyla düzenlenen saldırı sonucu en az 2 kişinin hayatını kaybettiği, 15’ten fazla kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı. Saldırıyı yine Eş-Şebab terör örgütünün üstlendiği bildirilmişti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...