Ukrayna'da şüpheli ölüm: Tahıl uzmanı Rus saldırısında öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: The Odessa Journal
Ukrayna'da şüpheli ölüm: Tahıl uzmanı Rus saldırısında öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / The Odessa Journal

Tahıl koridoru süreci ilerlerken Ukrayna'dan şüpheli ölüm gerçekleşti. Ukraynalı Nibulon adlı ziraat firmasının sahibi Oleksi Vadaturski ve eşi Rus saldırısında öldürüldü.

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşmasıyla gıda krizi çözülmeye başlarken Ukrayna’dan sarsıcı bir ölüm haberi geldi. Ukrayna'da "Nibulon" adlı ziraat firmasının sahibi Oleksi Vadaturski ile eşi, Mikolayiv kentindeki evlerinde Rusya'nın saldırısı sonucu öldürüldü.

Ukraynalı tahıl uzmanının ölümünü Mikolayiv Valisi Oleksiy Savchenko, sosyal medya hesabından duyurdu. Savchenko, Rusya'nın gece boyu süren top atışları sonucunda çiftin hayatını kaybettiğini belirtti.

KENDİ FİLOSU VE LİMANI VAR

Diğer taraftan, merkezi Mikolayiv'de bulunan "Nibulon" firmasının buğday üretim ve ihracı konusunda uzman bir şirket olduğu belirtildi. Firmanın aynı zamanda kendi filosu ve limanı da bulunuyor.

Tahıl koridorundan buğday ihracının başlamasına çok kısa süre kala gerçekleşen bu ölümlere, bazı Ukraynalı siyasetçiler şüpheyle bakıyor.

SON 6 AYDA 6 OLİGARK ÖLDÜRÜLDÜ

Diğer taraftan, Rusya'da Gazprom ilişkili oligarkların ölümü de dikkat çekmişti. Mayıs ayında, Soçi'de Gazprom'a ait Krasyana Polyana kayak tesisinin yöneticisi Andrei Krukowski'nin uçurumdan düşerek öldüğü açıklandı.

Rus medyası, Krukovski'nin bölgedeki antik "Aşipse" kalesine yürürken "talihsiz bir kaza geçirdiğini" yazdı. 37 yaşında hayatını kaybeden Krukowski'nin Rusya'daki büyük şirketlerde yöneticilik yaptığı ve 2012 yılında Soçi'deki Gazprom'a ait tesisin başına getirildiği ifade ediliyor.



 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Odessa Journal
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...