Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD operasyonunda dikkat çeken ayrıntı: El Kaide lideri Zevahiri altı bıçaklı Ninja füzesiyle vuruldu

Düzenleyen:
ABD operasyonunda dikkat çeken ayrıntı: El Kaide lideri Zevahiri altı bıçaklı Ninja füzesiyle vuruldu

DÜNYA Haberleri

11 Eylül saldırısının planlayıcılarından El Kaide lideri Eymen El Zevahiri’nin ABD tarafından öldürülmesi dünyanın gündeminde. ABD Başkanı Joe Biden, Zevahiri’nin balkonda bulunduğu sırada öldürüldüğünü açıklamıştı. Yeni bir ayrıntı daha ortaya çıktı.

ABD Başkanı Joe Biden, El Kaide lideri Eymen El Zevahiri’nin Afganistan’ın başkenti Kabil’de ailesi ile saklandığı evde öldürüldüğünü açıkladı. Biden, Zevahiri’ye yönelik operasyonun pazar günü onayının alınarak yapıldığını belirtti. ABD’nin istihbarat birimi CIA’in 6 ay önce El Zevahiri’nin yerini tespit ettiğini ve evinin balkonunda bulunduğu sırada insansız hava aracından fırlatılan füzeyle vurulduğu açıklandı. 

ALTI BIÇAKLI NİNJA FÜZESİ

ABD’de yaşayan gazeteci Mehmet Sümer, TGRT Haber’de yayınlanan Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programına konuk olarak Zevahiri’nin öldürüldüğü operasyonun ayrıntılarına değindi. Operasyonun ABD basınına yansımalarından bahseden Sümer, Zevahiri'nin altı bıçaklı ninja füzesi olarak adlandırılan R9X Hellfire ile vurulduğunun iddia edildiğini söyledi. 

Biden, operasyonda sivil can kaybı gerçekleşmediğini belirtirken, ABD Merkez Komutanlığı’ndan operasyonda kullanılan silah hakkında bir bilgi paylaşılmadı. Askeri uzmanlar, patlayıcı yerine açılan kılıçlarla hedefi öldüren ‘Hellfire R9X’ (Ninja füzesi) silahının kullanıldığını düşünüyor. ABD ordusunun kaç adet R9X füzesine sahip olduğu bilinmiyor. Bu silahın nokta atışı operasyonlarda, çevredeki sivillerin zarar görmemesi için geliştirildiği açıklanıyor. 

ABD, El Zevahiri’nin yakalanması için 25 milyon dolarlık ödül koymuştu. El Kaide örgütünün 11 Eylül 2001’de ABD’de dört kollu olarak gerçekleştirdiği saldırının da planlayıcıları arasında gösteriliyordu. Zevahiri, Usame Bin Ladin'in 2011 yılında ABD tarafından öldürülmesinin ardından El Kaide’nin lideri oldu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...