Pelosi Tayvan'a indi, dünya diken üstünde... Ayağının tozuyla ilk açıklama

Düzenleyen:
Pelosi Tayvan'a indi, dünya diken üstünde... Ayağının tozuyla ilk açıklama

DÜNYA Haberleri

Dünyanın endişe ile beklediği Pelosi ziyareti gerçekleşti. Tayvan'a inen ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla, söz konusu ziyaretinin ABD politikası ile çelişmediğini belirtti.

ABD ve Çin arasıdaki gerilimin tırmanmasına sebep olan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti resmen gerçekleşti.  Pelosi ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak Tayvan’ın başkenti Taipei’de bulunan Songshan Havaalanına indi.  Uçaktan sorunsuz bir şekilde inen Pelosi, ayağının tozuyla açıklamalarda bulundu. İşte Pelosi'nin Tayvan ziyaretinden ilk mesajlar...

"ORTAK ÇIKARLARIMIZI DESTEKLİYOR"

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi Tayvan'a indikten sonra sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı:

"Tayvan ziyaretimiz, Amerika'nın Tayvan'ın demokrasisini destekleme konusundaki sarsılmaz bağlılığını onurlandırmaktadır. Tayvan ile yaptığımız görüşmeler, ortağımıza desteğimizi yeniden teyit ediyor ve özgür ve açık bir Hint-Pasifik bölgesini ilerletmek de dahil olmak üzere ortak çıkarlarımızı destekliyor.

Pelosi Tayvan'a indi, dünya diken üstünde... Ayağının tozuyla ilk açıklama

"ZİYARET ABD POLİTİKASI İLE ÇELİŞMİYOR"

Dünyanı otokrasi ve demokrasi arasında bir seçimle karşı karşıya kaldığı bir dönemde, Amerika'nın 23 milyon nüfusu bulunan Tayvan'la dayanışması bugün her zamankinden daha önemli. Tayvan'a kongre delegasyon ziyaretimiz 1979 tarihli Tayvan’la ilişkiler anlaşmasının rehberlik ettiği uzun süreli ABD politikası ile çelişmiyor."

BEYAZ SARAY'DAN İLK AÇIKLAMA

Öte yandan Pelosi'nin ziyaretine ilişkin Beyaz Saray'dan da açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Ziyaretin Çin'in egemenliğini ihlal etmesi kesinlikle söz konusu değil" ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...