Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pelosi Tayvan'dan ayrıldı

Pelosi Tayvan'dan ayrıldı

DÜNYA Haberleri

ABD ve Çin arasında Tayvan ziyareti krize neden olmuştu. Bölgede tansiyon yükselirken krize neden olan tartışmalı ziyaret bugün sona erdi. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Tayvan'dan ayrıldı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti sona erdi. Pelosi'nin Hint-Pasifik temasları çerçevesinde Çin ile ihtilaflı Tayvan'ı ziyareti bölgedeki gerilimi artırdı. Pelosi, 25 yıl aradan sonra Ada'yı ziyaret eden ilk ABD Temsilciler Meclisi Başkanı oldu. 

PELOSİ'NİN TAYVAN ZİYARETİ

Pelosi ve beraberindeki 5 kişilik Kongre heyetini taşıyan dün gece Tayvan'a ulaşmıştı. İki haftadır hakkında spekülasyon yapılan, ABD ile Çin arasında gerilime sebep olan ziyaret, Pekin'in tepkisini çekmişti.

ÇİN'DEN ABD'YE KINAMA

Çin Dışişleri Bakanlığı, Pelosi'nin uçağının Tayvan'a inmesinin hemen ardından yaptığı açıklamada, ziyareti kınadığını bildirmiş, Savunma Bakanlığı da ada çevresinde "bir dizi askeri tatbikat" düzenleyeceğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...