200 metre derinliğinde dev çukur! Sebebi bilinmiyor, çevredekiler tedirgin

Düzenleyen:
200 metre derinliğinde dev çukur! Sebebi bilinmiyor, çevredekiler tedirgin

DÜNYA Haberleri

Şili’de Atacama çölünde 200 metre derinliğinde bir çukur oluştu. Çukurun bir tenis kortu genişliğinde olduğu ve neden oluştu henüz bilinmiyor. Çukurun etrafından ise güvenlik çemberi oluşturuldu.

Şili’de Atacama çölünde dev bir çukur oluştu. Tenis kortu büyüklüğündeki çukura neyin yol açtığı bilinmiyor. Olay yerine hemen bilim adamları gönderildi. 25 metre genişlikteki çukurun derinliğinin de 200 metre civarında olduğu sanılıyor. Çukurun etrafında 100 metrelik mesafede bir güvenlik çemberi oluşturuldu. Çukurun yakınlarında bir bakır madeni var.

Madeni işleten Kanadalı Lundin Mining firması “Çukurun,  personel, ekipman veya altyapı üzerinde hiçbir etkisi görülmedi” açıklamasını yaptı. 

ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Firma, yine de tedbir mahiyetinde madencilik faaliyetlerine bir süreliğine ara verdiklerini bildirdi. Şili'nin başkenti Santiago'nun 665 km kuzeyinde bulunan çukurun suyla dolduğu kaydedildi.

200 metre derinliğinde dev çukur! Sebebi bilinmiyor, çevredekiler tedirgin

EN YAKIN EV 600 METRE MESAFEDE

Firma, çukura en yakın evin 600 metre mesafede bulunduğunu, en yakın yerleşim yerinin de 1 kilometre uzaklıkta olduğunu bildirdi. Ulusal Jeoloji ve Madencilik Servisi Sernageomin'deki uzmanlar, zemin katmanının çökmesine neyin yol açtığını tespit etmek için çalışıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...