ABD'nin yeni silahı! Öldürmüyor ama...

- Güncelleme:
ABD'nin yeni silahı! Öldürmüyor ama...

Dünya Haberleri

ABD ordusu, 11 bin kişinin üzerinde test edilen ve ''yanma hissi'' oluşturan yeni silahını gazetecilere tanıttı. Zırhlı araçlara monte edilen Active Denial System (ADS) isimli silah aktif hale getirildiğinde bir kilometre mesafeye kadar elektromanyetik ışın gönderiyor. Bu ışın öyle bir sıcaklık meydana getiriyor ki, göstericilere kaçmaktan başka çare bırakmıyor.

Elektromanyetik ışınla aşırı derecede sıcaklık veren silah, göstericiler ve istenmeyen kalabalıkların dağıtılması için kullanılacak. Silah öldürücü değil. Denemelerde çok nadiren yanıklar meydana geldi. nbsp;Zırhlı araçlara monte edilen Active Denial System (ADS) isimli silah aktif hale getirildiğinde bir kilometre mesafeye kadar elektromanyetik ışın gönderiyor. Bu ışın öyle bir sıcaklık meydana getiriyor ki, göstericilere kaçmaktan başka çare bırakmıyor.
Ordunun öldürücü olmayan silahlarla ilgili yetkilisi Albay Tracy Tafolla, "Bu, bizim öldürücü olmayan en güvenli silahımız. Bunu görmeyecek, duymayacak, kokusunu almayacak, sadece hissedeceksiniz" dedi. Silahın halen dünyada göstericilerin dağıtılması için yaygın olarak kullanılan plastik mermiler ya da göz yaşartıcı bombalara göre çok daha emniyetli olduğu ifade edildi. Yeni silah, Virginia'da gazeteciler üzerinde de denendi. nbsp;




#

#

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...